Actualitate Illuminati

Mama, cel mai frumos cuvânt! (Anca Corneștean)

image_printPrinteaza
Anca Corneștean

Salut tuturor!

Azi îmi încep articolul cu un frumos și sugestiv citat din popor, care sună așa: “Mama mea nu este milionară, milionar/ă sunt eu când o îmbrățisez”! Cu ocazia acestei zile de 8 Martie, doresc să dedic acest articol tuturor mamelor.

De când deschidem ochii, o vedem pe ea, plină de fericire că am venit pe lume. După un an, îi spunem mama, alergăm prin casă, ne jucăm și prin toate acestea îi umplem sufletul de bucurie. Ea este cea care ne duce de mânuță la școală, este cea căreia îi pasă cel mai mult de noi, care ar lupta până în pânzele albe ca să fim fericiți. Ea este cea care comunică cu noi, care încearcă să ne fie prietenă, care se pune în locul nostru pentru a ne rezolva problemele. Mama, este cea care ne oferă cele mai bune sfaturi, care uneori ne enervează, dar ne ajută de cele mai multe ori. Din punctul meu de vedere, ar trebui să le mulțumim zilnic că există și că își rup din timp pentru a ne fi alături. E femeia la care ne uităm când avem o serbare, recităm o poezie sau avem emoții, fiind femeia care ne imprimă încredere, cea care ne pune mâncare pentru școală, frumoasa femeie care dacă mai vede o felie de tort pe farfurie, ți-o dă ție, chiar dacă tu ai mâncat două și ea niciuna.

Toate mamele trebuie să fie respectate și iubite de copiii lor, indiferent de ceea ce sunt. Ele sunt cel mai mare dar al nostru, fără de care noi nu am fi existat. Trebuie să le fim recunoscătoare mamelor mereu, deoarece ele ne-au dat viață, au depus cel mai mare efort și nicio fată nu realizează, până nu devin la rândul lor, mame. Cred că cea mai frumoasă “meserie” este cea de mamă, deoarece îți vezi copilul cum se dezvoltă sub ochii tăi, cum trece prin fiecare etapă a vieții și la fiecare reușită de-a lui, devii cea mai fericită mamă din lume. Mama este un profesor care nu ne predă din cărți, ci din propria experiență de viață și eu cred că sunt cele mai bune profesoare ale unui copil.

Eu mă mândresc cu mama mea și prin intermediul acestui articol vreau să îi mulțumesc că există și că are grijă de mine în fiecare clipă. Le mulțumesc de fapt, tuturor mamelor din lume care își dedică viața pentru copiii lor, oferindu-le zilnic iubire necondiționată, fiind singurele persoane care nu pot sta supărate pe noi mai mult de o zi, care atunci când plângem, ele suferă de 1000 de ori mai mult, iar atunci când suntem fericiți, mulțumesc lui Dumnezeu că le-au dat copii așa frumoși și buni. De 8 Martie și nu numai, vreau să vă urez sănătate, fericire și să vă mulțumesc, dragi mame, că ne faceți niște copii împliniți. Fără voi nu am fi nimic!

Anca CORNEȘTEAN

Liceul Pedagogic „Regele Ferdinand”

oferta-wise

4 Comentarii

Click aici pentru a comenta

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  • Minunat ! Dumnezeu sa binecuvanteze mamele, sotiile, surorile, fiicele, nepoatele, profesoarele, colegele noastre !

    • Va multumesc mult! Dumnezeu sa binecuvinteze si taticii, colegii, fratii, nepotii, profesorii, caci fara ei noi am fi incomplete!

  • Ma bucur draga Anca,ca-ti pretuiesti atât de mult mama si ti-ai dat seama de importanta MAMEI in familie!Mama,este cuvântul ce-l mai des folosit in familie,este primul cuvant ce-l spunem cand începem să gangurim,mama este prima fiinta care ne îmbrățișează si ne sărută imediat după ce am venit pe lume!Fără mame,existența noastra s-ar oprii,mama ne da viata si de aceea trebuie sa o respectăm!Iubirea de mama,este cea mai frumoasă iubire,nimeni nu ne poate iubii mai mult ca o mama,prin ea începem să cunoastem Universul,fara ea,nimic nu exista si sa nu uitam ca este,,FEMEIE”!Femeia merita un respect aparte,merita toate mulțumirile posibile,ea este centrul familiei,în jurul care-i,viata, își face rostul!Frumos din partea ta,Anca,ca-ti iubesti nespus de mult,mama,sunt sigur ca are merite multe in ceea ce ai ajuns sa fi,mulțumește-i si nu uita niciodată,MAMA ESTE TOTUL!!!

    • Va multumesc pentru cuvintele frumoase! Nu voi uita niciodata de mama, fara de care nu as fi ajuns unde sunt acum! Ma bucur mult ca am ajuns la inima dumneavoastra!

oferta-wise