Actualitate Cultură

Memorialul Sighet – Concert pentru pace susținut de OXY MORE

image_printPrinteaza

Vara aceasta, OXY MORE va participa în primul său mini-turneu internațional în România la sala Capitol a Filarmonicii Banatul din Timișoara (17 august), la Festivalul Zilele Muzicii la Oravița (19 august), ultimul eveniment fiind Concertul pentru Pace de la Memorialul Victimelor Comunismului și al Rezistenței la Sighetul Marmației (21 august).

Cine sunt interpreții?

Philippe Boaron este un pianist elvețian cu origini românesti, născut în 1988 la Geneva (Elveția). Fiind format la Conservatorul de Muzică din Geneva, a urmat studiile superioare la Școala Superioară de Muzică din Sion, Lausanne (la clasa pianistului Pascal Godart), iar apoi la cea din Neuchâtel, cu renumitul pianist și pedagog Paul Coker. Ca solist și partener de muzică de cameră, Philippe a cântat pe scene importante din Elveția, precum Victoria Hall și sala Franz Liszt din Geneva. Recent, tânărul pianist a fost recompensat cu Premiul Excelențelor Italiene 2022 de către organizația SAIG din Geneva.

Dinu Mihailescu este un pianist român născut la Timișoara în 1988. A urmat studiile superioare la UNMB din București (la clasa renumitei pianiste Dana Borșan), iar din 2009 la Școala Superioară de Muzică din Geneva (Elveția), cu profesorii Dominique Weber si Cedric Pescia. Este câștigătorul concursului internațional de pian Béla Bartók de la Szeged, din anul 2017. În calitate de solist si de partener de muzică de cameră, Dinu a cântat pe scene importante din România și Elveția, precum sala Studio a Ateneului Român, Yehudi Menuhin Forum din Berna și Victoria Hall din Geneva.

Ce este OXY MORE? Acest concept cu elemente inovatoare în domeniul muzicii clasice, a fost lansat într-o primă apariție publică în anul 2020 la Geneva și constă în asocierea suprinzătoare a unor compozitori de perioade și stiluri diferite și a unor lucrări muzicale aparent incompatibile.

Vara aceasta, OXY MORE va participa în primul său Concert pentru Pace, eveniment care se va desfășura la Memorialul Victimelor Comunismului și al Rezistenței de la Sighetul Marmației, pe data de 21 august 2022. Acest concert este co-produs de către organizația In Between Productions SA din Elveția și de Fundația Academia Civică din București, sub egida Ambasadei Elveției în România.

Concertul este construit pe un program muzical de 51 de minute, interpretat aproape fără întreruperi între piese. Acestui program i se adaugă o scenografie minimalistă, creată doar prin amplasarea unor lămpi cu lumină LED pe pupitrele pianelor, cei doi pianisti confundându-se cu cele două instrumente în decorul aproape obscur. Obiectivul principal al OXY MORE este stârnirea emoțiilor și favorizarea proximității între public și interpreți.

Acest tip de concert se adresează unui public curios, alternativ, de toate vârstele.

Vă așteptăm cu inimile și brațele deschise, pentru a trăi un moment plin de emoție, uniți în muzică!

Sursă text: Radio România Cultural

oferta-wise

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

oferta-wise