Actualitate Ce-o zîs? Cultură

Micro-reportaje (Marin SLUJERU)

image_printPrinteaza

Pe secție

*
„… Alo! …Apoi ce să fac? Șterg pă jos… ”

*
„… Alo! …Nu-i acasă. Zice că-i pă Șesuri, lucrează la cineva…”

*
„…Cum cine o reușit (la concurs)? Cine-o dat pomn’i’nocu’!…”

*
În lumina din capătul culoarului de pe secție, niște bătrâni se adună în povești, seară de seară: ei unde-o „cătunit”, ele unde-o fost la lucru de cocoane…
*
Cina. „ – Noaa, da’, d’i cee să nu mâncați?… Că tot mămăligă le-am dat as’ară și la diabeți… Nu așe’ de multă, îi drept…”

*
Branule. „Fugacee-s… și firave și înduraate!… Dacă-mi pica una ca asta la examene, aia eram!”

*
„ – I-m gătat pă tăți, domn’ doctor!” “„- …N-ai gătat nimic, mătușă! Bumbd’ii să gată când să gată zilele, nu ei. Te duci la doctoru’ de familie și-ți scrie alții …și alții…”

*
„- …Tăte-s bine! Numai bătrânețea, cu bolile, când vine…
– Buletinu-i de vină!
– Că mă dau și ferfeniță-l fac și zic că nu-l am!. Ș-apoi am câți ani vreu eu… Ce atâtea?!…”
__________________ . __________________

Fotoshooting
„Mai fă-mi una, că m-am clăt’it!”

La biserică
Ea, toată înfoiată și înflorată, ocupă tot trotuarul cu cămeșa ei albă cu trăsuri și bezeri. Poșetucă și pantofi cu toc. Când și când se oprește în câte-o fereastră și se aranjează. El, închis în costumul său second hand, rămâne singur înainte…

Marin SLUJERU

oferta-wise

1 Comentariu

Click aici pentru a comenta

Adresa ta de email nu va fi publicată.

  • „Bumbi”pentru râs, ni se clate mintea, de unde-i scoate, omu-i plin cu haz de veseleste lumea! Poza de la postare este rar întâlnită în lumea civilizata, sa deschizi loc de plaja pentru care-i lângă Primărie, îi cam rar! Mai bine se făcea un efort din partea „săfilor” si făceau un strand pe undeva in „Orașul uitat” ca alaturi de acel cățel, nu se cade să ne tolanim la soare! Vorba autorului, șefii nu-s acasa, mai mereu sunt in concediu, n-au timp si de oras! Râdem, haz de necaz semnalat cum numai domn profesor stie, dar ironiile populare ar trebui bagate in seama si de cei din fotoliile la care tot noi i-am trimis! Poate-i prinde „rusinica” si mai fac ceva si pentru sigheteni, ca am ajuns sa luam bumbi cu pumnul sa ne treaca durerile de cap, cand îi vedem „smirna” in sutele de poze in care se trag, fara nici un rost, doar de fală!
    Sanatate domn profesor si la cat mai multe scrieri, că-s faine!

oferta-wise