Actualitate Știri

Moș Nicolae a „sfidat” pandemia la Sighet! (autor, Ion Mariș)

image_printPrinteaza

Chiar dacă pandemia a blocat marea majoritate a locuitorilor în case, Moș Nicolae, impulsionat de oameni cu suflet mare, și-a făcut datoria – atât cât s-a putut – la Sighet, a ajuns acolo unde era nevoie, unde nici măcar nu era așteptat, surpriza fiind cu atât mai mare pentru cei care l-au… „văzut”.

Un reprezentant marcant al Clubului Rotary Sighet, Vasile Godja, directorul societății Plimob SA, a hotărât să-și mențină generozitatea pe care o manifestă de mulți ani și, a decis să ofere 40 de tone de brichete unor familii nevoiașe, lipsite de resurse financiare, care nu-și pot asigura minimul necesar pentru încălzirea locuințelor proprii. Membrii Rotary Club Sighet, împreună cu alte ONG-uri cunoscute din oraș (Asociația Suntem Vocea Lor, Serviciul de Ajutor Maltez România, Rotaract Club Sighet) au hotărât să se implice în identificarea familiilor nevoiașe și au demarat distribuția celor 40 de tone de brichete acolo unde este urgentă nevoie, acolo unde sărăcia este cronică. Acțiunea din aceste zile, prin care este distribuită această cantitate importantă de brichete, va fi urmată – până în preajma Crăciunului – și de alte demersuri filantropice pe care rotarienii sigheteni (și în mod sigur și celelalte organizații neguvernamentale) le pregătesc.
Este o perioadă critică pentru toate comunitățile, pentru întreaga țară dar și pentru omenire, pandemia a lovit puternic și-a lăsat urme adânci mai ales în familiile care își duceau viața la nivel de subzistență. Cei care mai dispun de resurse, materiale și/sau spirituale, pot contribui prin gesturi – oricât de mici – la susținerea celor care au atins pragul de jos al suportabilității.

Din păcate, ar fi nevoie de un „Moș” Filantropic care să activeze multe luni – poate ani?! – de acum încolo, sărăcia se insinuează… pandemic, generozitatea oamenilor ar trebui să se manifeste mult mai „vizibil” și nu doar în această perioadă.

Ion MARIȘ
Rotary Club Sighet

oferta-wise

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

oferta-wise