Actualitate ONG Știri

Nu-nchide ușa, creștine! Leru-i ler și pentru tine!…

foto: Ion Mariș
image_printPrinteaza

Crăciunul va fi mai puțin „zgomotos” anul acesta, va fi mai puțin comercial dar cu mai multe dureri și frustrări pentru mulți dintre concetățenii noștri. Numărul familiilor care nu-și mai pot permite strictul necesar pentru a supraviețui este în creștere. Sprijinul pentru acele familii care nu reușesc să-și găsească un minim echilibru alimentar este unul dintre obiectivele unor ONG-uri din Sighet.

Dintre organizațiile neguvernamentale implicate de foarte mult timp în viața sighetenilor, Clubul Rotary Sighet se evidențiază prin constanța și consistența acțiunilor. După ce săptămânile trecute au fost distribuite (și cu sprijinul altor ONG-uri) 40 de tone de brichete la peste cincizeci de familii din Sighet și împrejurimi, Clubul Rotary Sighet a pregătit 40 de pachete consistente cu produse alimentare (cu o valoare de aprox. 5000 lei) care au început să fie livrate începând de luni, 21 decembrie 2020, către familiile nevoiașe. Acțiunea se va încheia în 2-3 zile, pentru ca sărbătoarea Crăciunului să nu-i găsesacă cu masa goală pe cei care nu au foarte multe bucurii în viață.

Poate, veți spune, este o picătură într-un ocean de sărăcie și necazuri, poate nu sunt șanse mari ca lumina sărbătorii Crăciunului să se vadă peste tot.  Dar, dacă măcar o singură familie va zări o luminiță de Speranță și va simți un strop de mulțumire în suflet, un pic din întunericul vieții lor se va risipi.

Gazdelor creștine, gândiți-vă și la semenii voștri mai puțin „norocoși”. Oferiți-le o fărâmă de Speranță acum când – simbolic – se naște Speranța!

 

I. MARIȘ

oferta-wise

2 Comentarii

Click aici pentru a comenta

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 • Sunt de apreciat si respectat actiunile caritabile a unor organizatii nonguvernabile, a unor ONG-uri, pentru astfel de actiuni. Clubul Rotary Sighet este deseori prezent in initiative de solidaritate umana, de acest fel, asa cum face si acuma, initiative si actiuni ce fac cinste acestui Club si conducatorilor acestuia. In perioada grea ce o strabatem in aceste vremi si, mai ales, fiind si in preajma unei mari sarbatori crestine, ar fi bine sa fie multe astfel de actiuni, chiar si din partea unor familii mai bine situate, pentru a da posibilitatea unei bucurii de Marea Sarbatoare, care sa inlocuiasca lacrimile lipsurilor, a neajunsurilor, in destule cazuri.
  In acest an, sarbatoarea Crciunului se va desfasura in conditii deosebite, poate mai grele si ca pe timp de razboi, in multe cazuri. Vor fi multi bunici, parinti si copii, care vor fi obligati sa petreaca singuri frumoasa sarbatoare de Craciun, alta data incarcata de bucurii, traditii frumoase, impreuna ce cei dragi.
  Acuma, pe langa multe lipsuri, este prezent si dorul dureros de cei dragi, cand nemiloasa pandemie ii impiedica sa strabata frontirele despartirilor, a alungarilor din tara si, chiara daca au ceva pe masa, folosirea acestora va fi printre lacrimile singuratatii, a izolarilor, a unora si a altora.
  Craciunul este o mare sarbatoare crestina, in care accentul se pune pe aspectul spiritual religios, asa cum este si firesc sa fie si doar colateral se adauga si cele obisnuite, culinare. De aceea, cred ca multe familii, cu mai putine bunatati pe masa, cu masa mai putin incarcata, vor aniversa aceasta mare sarbatoare crestina cu multa bucurie si spirit evlavios, chiar daca si printre lacrimi si, cred in mod sigur, mai in plenitudine ca unii, nu stiu cu cate case, vile si atatea alte bunuri apasatoare, sufocante, care au si produs multime de mese goale sau putin inzestrate. Poate unii dintre acestia nici nu stiu bine ce serbeaza, ci doar vad o ocazie de a-si desfasura in mod cat mai amplu petrecerile, placerile, deliciile si nici nu le trece prin gand, probabil, ca ar putea intnde pe undeva o mana de sprijin, de ajutor, nevoiasilor. In sfarsit, fiecare cu ale lui, in aceasta lume involburata si infectioase, in atatea moduri.
  Doresc un Crciun cu multa sanatate, cu bucurii cat mai pline, de un fel sau de altul, impreuna cu cei dragi.

 • Cu multe scuze, va rog sa cititi, in primul rand al comentariului, in loc de nonguvernabile
  nonguvernamentale

  Cu multumiri
  GH. Baracan

oferta-wise