Actualitate Illuminati Știri

O îmbrățișare nu costă nimic! (autor, Anca Corneștean)

clasa a X-a A, Liceul Pedagogic "Regele Ferdinand"
image_printPrinteaza

Apar oameni în calea noastră care poate sunt triști, fără vlagă sau lipsiți de bună dispoziție.

Luni, 05.11.2018, clasa a 10-a A a Liceului Pedagogic “Regele Ferdinand” s-a hotărât să ofere îmbrățișări gratuite tuturor celor din orașul nostru. Așa că ne-am făcut tricouri și am acumulat dispoziție bună ca să o putem oferi celor din jur. Nu vă putem explica cât de bucuroși au fost oamenii când i-am îmbrățișat.

Poate acest cuvânt “îmbrățișare” nu este unul de mare amploare dar are o Semnificație mare. În momentul când deschizi brațele și primești pe cineva în sufletul tău, înseamnă că lumea va deveni mai bună. Chiar dacă unii, mai rușinoși, nu s-au oferit să ne îmbrățișeze, important este că noi am avut această intenție.

Pentru noi a fost o zi minunată, în care chiar dacă am oferit fericire ne-am încărcat cu și mai multă. Sufletele noastre sunt pline de împlinire pentru că am reușit să facem oamenii fericiți. Doar așa îți dai seama că fericirea nu stă în lucruri materiale, ci în fapte și în gesturi mărunte. Azi, oamenii ne-au demostrat că o îmbrățișare îți poate schimba starea emoțională, te poate face fericit într-o secundă. Recunosc, a fost mai greu la început să oferim îmbrățișări, dar pe parcurs ne-am obișnuit și am încercat să oferim cât mai multe.

Sunt de părere că ar trebui să oferim îmbrățișări în fiecare zi și, nu neapărat doar celor cunoscuți. Dacă vedem un om pe stradă care e trist și mergem să îl îmbrățișăm, poate că îl facem mai fericit și îi oferim încredere în sine. Vrem să-i mulțumim dragei noastre profesoare de psihologie, Krișan Cristina, pentru acest minunat proiect care ne-a făcut ziua mai bună. Iar, în încheiere, vă îndemn să oferiți cât mai multe îmbrățișări ca să vedeți câtă fericire acumulați.

Anca CORNEȘTEAN

clasa a X-a A,
Liceul Pedagogic ”Regele Ferdinand”

oferta-wise

2 Comentarii

Click aici pentru a comenta

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  • Superba ideea!Sunt oameni si oameni, nu toti se agreeaza intre ei dar, de multe ori, o imbratisare îi poate apropia! Nu trebuie sa luam mot a mot,ce inseamna imbratisarea, nici gand sa ma gandesc la ceva sexual, o iau asa cum o simt eu, ceva uman, care apropie, ceva sentimental care poate sa demonstreze ca doi oameni care se urasc, se pot apropia printr-o imbratisare, care sa rezolve diferendumul dinte ei! Sunt sigur ca unii au luat in deradere actiunea elevilor de la Liceul Pedagogic, mare greseala! Acesti tineri au vrut sa demonstreze ceva ce noua, astazi ne lipseste, afectiunea si conlucrarea, bucuria simplitatii unei imbratisari si ca omul este cladit pe sentimente, iar raul poate fi indepartat, printr-un cuvant drag, printr-o imbratisare dezinteresata, nevinovata, care se vrea dorita pentru a mai misca un pic din inchistarea din problematica zilnica,s i ca avem nevoie de un zambet, de o privire blanda, pentru a ne scoate din stressul care ne apasa si uneori ne conduce pana la clacare!
    Felicitari pentru initiativa, felicitari pentru elevi, felicitari doamnei profesoare pentru experimentul incredintat acestor adolescenti, numai asa vom scapa de ura si dusmanie iar linistea ne va apropia mai mult si asta, printr-o simpla imbratisare! Cu drag, imbratisez si eu acesti tineri cutezatori!

oferta-wise