Actualitate Cultură

Mica pianistă a ajuns… MARE! Prof. univ. dr. Aurelia VIȘOVAN va fi… Cetățean de Onoare!

image_printPrinteaza

Vineri, 29 septembrie 2023, pianista Aurelia Vișovan, profesor universitar doctor la Academia de Muzică din Nürenberg (Germania), va fi propusă pentru acordarea titlului de „Cetățean de Onoare” al Sighetului. Și, în mod sigur, reprezentații sighetenilor din CL Sighet vor vota „pentru”.

Putem să urmărim munca intensă și evoluția remarcabilă a sighetencei noastre întorcându-ne în timp, cu un sfert de secol în urmă… mai precis în anul 1998. Colaboratorul nostru permanent, dl. Ioan Ardeleanu – Pruncu, publica un scurt articol în „Graiul Maramureșului” din 28 decembrie 1998.
Iată mai jos articolul pe care-l reproducem integral (puteți vedea imaginea conținutului original și în poza de sus – stânga):

O mică… pianistă

Vișovan Maria Aurelia are 8 ani și este elevă în clasa a III-a la Liceul Pedagogic din Sighet.
Este, în același timp eleva Școlii de muzică la clasa de pian a doamnei profesoare Monica Chifor. Acasă, Reluța este fiica cea mare a preotului Marius Vișovan, un copil normal, care-și iubește bunicii, părinții, surioara și cei doi frățiori mai mici.
Pînă aici, nimic extraordinar. Ceea ce nu știe chiar toată lumea, și merită să o afle, este faptul că pînă acum Reluța noastră a cucerit la pian două premii I în concursurile locale, un premiu I la Bistrița, un premiu II la Oradea și premiul V la Concursul Național 1997. Iar anul acesta, la București, la același concurs, devenit între timp internațional, într-o concurență acerbă, ea a reușit să cucerească premiul II (Premiul I nu s-a acordat!). A fost singura reprezentantă a Maramureșului la acest prestigios concurs.
Iată ce rezultate poate da întîlnirea unui copil de excepție cu un dascăl de excepție cum este doamna Monica Chifor.
Felicitări doamnei profesoare și un An Nou darnic și bun pentru Reluța.

A. PRUNCU
(Graiul Maramureșului, 28 decembrie 1998)

Vom fi prezenți Vineri, 29 septembrie 2023, alături de Aurelia Vișovan la ședința Consiliului Local Sighet,  ședința de votare a propunerii de acordare a titlului de „Cetățean de Onoare” al Sighetului și – mai ales – vom participa la Recitalul de Pian (aici) pe care prof. univ. dr. Aurelia Vișovan îl va oferi sighetenilor la ora 19:00, aceeași zi, la Școala Gimnazială cu Program Suplimentar de Muzică și Arte Plastice.

Felicitări Aureliei Vișovan, sigheteanca noastră care contribuie (și) la vizibilitatea Sighetului pe întreg mapamondul!

Salut, Sighet!

oferta-wise

1 Comentariu

Click aici pentru a comenta

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

oferta-wise