Actualitate Cultură

O nouă apariție editorială la… Sighet!

image_printPrinteaza

Azi (31 martie 2021) a ieșit de la tipar (Aska Grafika) un volum deosebit, documentat, publicat de Editura Valea Verde din Sighet. „Vadu Izei – Cartea de identiate”, autor Ioan Borlean, este, de fapt, o interesantă și complexă monografie a binecunoscutei comune din vecinătatea Sighetului.

Volumul (525 pagini), structurat în 6 capitole (Stema localității, Meșteri și meșteșuguri, Muzica tradițională, Oameni de seamă, Personalități artistice, Vădeni prin adopție culturală), conține și o hartă a teritorului cuprins în limitele  administrative ale comunei Vadu Izei.

La sfârșitul săptămânii viitoare va avea loc, în comuna Vadu Izei, lansarea acestui volum de referință pentru istoria și cultura Vadului.

 

Salut, Sighet!

oferta-wise

3 Comentarii

Click aici pentru a comenta

Adresa ta de email nu va fi publicată.

  • Vor fi multi care se vor bucura si le va face o placere deosebita, rasfoind si citind paginile acestei noi aparitii. Fara indoiala, vor gasi frumuseti unice in continutul volumului, asa cum numai in Maramures se pot vedea, gasi si auzi, intr-o mare si ingenioasa bogatie. Mai la inceput, pentru unii si dupa aceea, va ramane insa doar noutatea: „a iesit de sub tipar” volumul, din cauza restrictiilor de pe toate drumurile si locurile, a departarilor si cine stie din cate alte motive, fara a se putea bucura de aceasta aparitie. Este de destul de mare intindere , dar imprimata pe „filele online”, ar permite o mult mai larga lecturare.
    Ce bine i-ar sta unui calator pe „Valea Izei”, cu calitati de scriitor si doritor in prospectarea de frumos al vietii, traita in naturalul ei, cu multime de comori, unele mai ingenioase ca altele, prin simplitatea lor, de-a lungul traseului acestui spatiu imprejmuitor raului „Iza”, cu semnificative reverberatii istorice a Maramuresului si nu numai. Consemnarile acestora, cu asemanarile si specificitatiile lor, puse in paginile unui cuprinzator volum: „De pe Valea Izei”, ar reda un segment de monografie de toata frumusetea, incarcata de comori nemaiintalnite.
    Dar pana atunci, daca va fi si cand va fi, adresam calde felicitari autotului, domnul Ioan Borlean, ca si Editurii „Valea Verde”, pentru frumoasa si, nu ma indoiesc, valoroasa aparitie.

oferta-wise