Actualitate Cultură

O nouă speranță a Sighetului pe tărâmul artelor: Ilinca Sofia Oros!

image_printPrinteaza

Ilinca Sofia Oros este o fetiță talentată deși are doar… 10 anișori. Este elevă a Școlii Gimnaziale „George Coșbuc” (învățătoare Alina Ardelean).
De la o vârstă fragedă și-a devoalat talentul și înclinația spre artă. A scris primele poezii în jurul vârstei de 6 ani iar primul roman – pe care l-a prezentat în clasă – ,,Un vultur pierdut” la vârsta de 8 ani. Scrie poezii în care „personajele” sunt colegii de clasă, însoțite de caricaturi, pe care le-a cuprins într-un mic „compendiu”.

La vârsta de 9 ani a început și cursuri de pictură cu dna prof. Ierima Laura, câștigând în cadrul ,,Festivalului Internațional de Arte 2020” Premiul Publicului cu lucrarea ,,Nakhazan”.
În anul 2020 a fost singurul copil (avea 9 ani) acceptat în grupul internațional de tineri pictori „Art Freaks Global People s Choice”‚ cu lucrarea „Iarna în culori de gheață”. Lucrarea Ilincăi a fost inclusă într-o expoziție virtuală internațională, alături de mari artiști plastici internaționali.
Continuă să scrie pooezii și proză publicând pe diverse grupuri literare, printre care și un grup internațional ,,Festival 4 Arts Literary Group”.

În această vară (2021), Ilinca a participat la „Festivalul Internațional de Arte” la secțiunile creație literară (poezie – poezie pentru copii, proză – povestiri pentru copii) obținând Premiul I pentru proză cu lucrarea ,,Joaca-n culori”, Premiul I pentru povestiri pentru copii cu lucrarea ,,Secretul încrederii” și Premiul II la secțiunea poezii pentru copii.
În cadrul secțiunii Arte plastice – pictură lucrarea „Anayamar” a fost distinsă cu Premiul II iar la secțiunea Artă dramatică Ilinca și-a trecut în palmares un onorant Premiu II cu monologul „Fetița răsfățată” (The spoiled little girl).
Interesantă această pasiune integrată pentru artă, literatură și „ploaia” de premii obținute de Ilinca Sofia, care ne duc cu gândul la un viitor spectaculos pentru acest copil.

În imaginea principală (sus) sunt reproduse două picturi ale Ilincăi și, în continuare, vă oferim poemul „Iarna-n culori de gheață”.

Dimineața văd pe fereastră
Flori de gheață
Pictate de o iarnă îndrăzneață.

Am cules câteva
De acolo, de undeva…
Și nu știu unde să le așez.

Cu săniuța,
Fără să mai stea pe gânduri,
Iarna a venit!

Curtea-i înghețată
Toată pictată
În vibrante culori de gheață!

 

Felicitări, Ilinca și succes pe drumul… Artei!

Salut, Sighet!

oferta-wise

2 Comentarii

Click aici pentru a comenta

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  • Felicitări! Văd că ai deschidere spre miracolul Iernii. Să înveți cuvânt cu cuvânt poemele: ”Fulg”, de Nicolae Labiș, ”Iarna” și ”Mezul iernei”, de Vasile Alecsandri, să te bucuri de haiku-urile despre iarnă scrise de cei mai mari haijini japonezi: Matsuo Bashō și Kobayashi Issa. Succese pe mai departe!

  • O fetita mica si atat de „mare”, cu asa bogatie de premii, deja. Domnul sa-i dea sanatate si s-o ocoteasca, pentru a-si putea continua si dezvolta frumusetea succeselor, care se manifesta de pe acuma cu atata forta, in genuri diferite de cultura si arta. Cu curaj si perseverenta, spre multe si noi succese. Felicitari talentatei eleve, precum si si doamnei invatatoare, Alina Ardelean, de la Scoala Gimnaziala ” George Cosbuc si tuturor celor care o sprijina si indruma. Cu admiratie si respect, Prof. Gh barcan.

oferta-wise