Actualitate Cultură Video

O ALTFEL de oră de istorie | VIDEO |

image_printPrinteaza

Ne propunem să facem mai atractivă transmiterea informației istorice legate de comunism.
De aceea, dăm startul unui proiect educațional interactiv, prin care tinerii pasionați de istorie (și nu numai) își vor putea descoperi aptitudinile de cercetători în acest domeniu.
În ultima duminică a fiecărei luni, vă invităm la Memorialul Victimelor Comunismului și al Rezistenței la o ALTFEL de oră de istorie.
După o discuție pornintă de la tema anunțată pentru luna respectivă, va urma o „vânătoare” de informații istorice prin expozițiile noastre, cu scopul completării cu succes a unui chestionar tematic.
Drept premii, vor fi acordate cărți publicate sub egida Memorialului Sighet.

Prima întâlnire a avut loc duminică, 26 martie 2023, la orele 14:00. Tema propusă pentru această primă întâlnire a fost „Umbra lui Stalin în România”, iar indicii despre acest subiect se regăsesc în multe din expozițiile muzeului.

Vă așteptăm cu drag la viitoarele întâlniri și veți vedea că istoria poate fi domeniul vostru preferat!

Echipa de proiect: Lumința Țînțaș și Norbert Kondrat (educatori muzeali)
(sursă text: pagina de facebook a Memorialului)

Foto & Video: dr. Sorin Markus

oferta-wise

1 Comentariu

Click aici pentru a comenta

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  • Este deosebit de inspirat, util si binevenit Proiectul educational interactiv despre un altfel de a expune unele lectii de istorie, Proiect in exprimarea Luminitei Tintas si Norbert Condrat, in cadrul Institutiei : Memorialul Victimelor si al Rezistentei Sighet.
    Prin paricipare directa, prin vizionari si studii, a mai multor elevi, tineri si istorici se va face cunoscuta adevarata Istoria a Comunismului, pe toata existenta lui de 45 de ani In Romania, cu toate urgiile si crimele lui si va fi scoasa de sub proprietatea lui M. Roller, un „istoric” fara diploma, cu toata falsitatea ei grosolana, dictata de ideologia comunismului si stalinismului.
    Cu aceasta Istorie falsa si formala, care exprima doar ideologia comunista in derularea evenimentelor sociale, prezente si trecute, au fost intoxicati elevii, tineretul si lumea ani de zile si a mai fost prezenta si dupa aceea mult timp si poate mai este prezenta razlet si acuma, in cazuri mai izolate a amintirilor.
    Spun aceasta pentru ca am auzit la unele prezente la emisiunile TV cum unii istorici de vaza, ghiftuiti in formatia lor de Roller, exprima si acuma adevaruri istorice prin falsitati, bazate pe neadevaruri, exprimate direct sau prin omisiune, robi ai aceleeasi slugarnicii politice.

oferta-wise