Actualitate Cultură

Oamenii de știință sunt la un pas de a găsi secretul tinereții fără bătrânețe

image_printPrinteaza

Putem considera procesul îmbătrânirii, o boală?

Ideea de a considera procesul îmbătrânirii ca fiind un fenomen cu valențe patologice, nu este tocmai recentă, de fapt, de câțiva ani încoace a început să capete tot mai mult contur și din ce în ce mai mulți adepți oameni de știință ajung să constate că îmbătrânirea în mod natural n-ar trebui să aibă loc.

Biologul britanic Aubrey de Grey susține că similar altor boli și simptomele îmbătrânirii au un leac, singura problemă este că încă nu l-am găsit, mai mult chiar, acesta consideră că fenomenul îmbătrânirii s-ar datora acumulării de impurități sau reziduri toxice în organism, asupra cărora celulele încă nu și-au format un sistem de apărare și prin urmare sunt incapabile de a le înlătura.

Așadar, pentru a găsi un posibil răspuns, biologul împreună cu echipa lui au studiat îndelung ceea ce petrece cu corpul uman după moarte, adică procesul descompunerii, considerând că numai în misterul morții putem extarge esența vieții și a tinereții. Interesantă afirmație. Grey împreună cu echipa au lansat următoarea ipoteză: dacă există bacterii care devorează corpul uman după moarte, ar trebui să se creeze condițiile existenței unor bacterii care să purifice organismul și-n timpul vieții.

Ipoteza lor nu doar că a fost confirmată ci și pusă-n practică, iar în anul 2012, au identificat două categorii de bacterii capabile să elimine un tip rău de colesterol (7KC) responsabil pentru bolile cardiovasculare iar prin modificarea genetică a acestor bacterii, au creat un sistem de protecție astfel încât celulele să lupte cu toxinele acumulate, iar intervenția a fost un succes.

Această schimbare de perspectivă, atrage cu sine din ce în ce mai multe cercetări în domeniul medicinei cu scopul de a înlătura simptomele conexe procesului îmbătrânirii mai degrabă decât pentru a le doar amâna.

Deși multe dintre afirmațiile biologului Grey rămân încă controversate, cum ar fi că: prima persoană care va trăi o mie de ani, s-a născut deja, tot mai mulți susținători precum Mutaz Musca, medic în cadrul Institutului de medicină Albert Einstein, concluzionează că îmbătrânirea poate fi considerată și tratată ca o boală oarecare iar această nouă abordare va revoluționa medicina.

Traducere și prelucrare: Antonia Luiza Dubovici

Sursă: https://futurism.com/more-scientists-are-pushing-to-have-aging-classified-as-a-disease/

Sursă foto: Pinterest

 

oferta-wise

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

oferta-wise