Actualitate Cultură

I Origins – sau despre ceea ce știința nu poate măsura (autor, Antonia Dubovici)

image_printPrinteaza

Totul are o limită, tot ceea ce este omenesc, iar dacă dorești să o atingi, cu siguranță există un preț, pe care nu ți-l va împărtăși nimeni, fiindcă prețul diferă de la caz la caz, în funcție de câtă pasiune pui în această ecuație.

Într-o zi, Dalai Lama a fost abordat de către un om de știință: „Ce ai face dacă o descoperire științifică ți-ar pune la îndoială credința?” După o îndelungă gândire, Dalai Lama a răspuns: „Aș studia îndelung toate dovezile care reies din cercetările întreprinse astfel încât să înțeleg totul cu acuratețe și dacă ar fi clar că dovezile științifice mi-ar dezaproba credința, atunci aș schimba-o.”

Oare noi ce am face dacă o experiență spirituală ne-ar pune la îndoială tot bagajul științific pe care l-am acumulat?

„I Origins” este un film despre misterul care se află dincolo de știință. Despre lucrurile care nu pot fi cuantificate, care ne scapă și care uneori trec dincolo de principiile pe care credem că le înțelegem. Uneori se întâmplă să învățăm cum funcționează un lucru și acel lucru tinde să ne fascineze. Ne creăm o enciclopedie proprie în jurul căreia orbităm, iar apoi petrecem o viață întreagă învățând lucruri care se resetează în momentul în care aproape le-am înțeles.

“I Origins” este un film despre cum poate știința să te ajute atunci când în sufletul tău încolțesc întrebări, iar aceste întrebări sunt mai mult decât o curiozitate, sunt originile unei căutări permanente despre cum există și funcționează cea mai puternică energie din acest univers și anume: iubirea.

Fiindcă lumea în care trăim este așa frumoasă în deplinătatea misterelor care o alcătuiesc și totodată o întrețin, iar noi toți, oameni de rând care trăim înlăuntrul ei, ne punem inimile în mișcare pentru a o căuta.

Antonia Dubovici

sursă foto: internet

Antonia DuboviciDubovici (Zavalic) Antonia-Luiza (n.24.07.1989, Sighetu Marmației)

Licențiată în Asistenţă Socială, specializare: Asistenţă Socială în Spaţiul Justiţiei. Probaţiune şi Mediere. Volume publicate: „Despre Fluturi şi Praf”, Editura Grinta, 2013, Cluj-Napoca. „Despre Înfrângerea Definitivă a Întunericului”, Editura Valea Verde, 2015, Sighetu-Marmației. Antologie: „Cinci Poete” (în cadrul Antologiei Concursului de creație „Armonii de Primăvară”, Vișeu de Sus, Ediția XXXVI-a, 2014), Editura Grinta, Cluj-Napoca, 2015. „Pe aleea cuvintelor”, Editura Inspirescu, Satu Mare, 2015. „Pași împreună”, Editura Gutinul, Baia Mare, 2015. Traduceri: “Când aveam 19 ani” de Ian Macilwain, Broombank Publishing, 2016 (publicată ca și ediție specială în limba engleză de către Broombank Publishing).

 

oferta-wise

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

oferta-wise