Actualitate Social Știri

Părinte Vasile Florea, noi vă vom fi alături!

image_printPrinteaza

Duminică, 3 martie 2019, în Biserica Parohială CRISTOS REGE din Sighetu Marmației a avut loc un eveniment deosebit de important.

În urma pensionării părintelui Filip Onisim, după 25 de ani de păstorire neîntreruptă, Episcopul de Maramureș, Preasfințitul Vasile Bizău a încredințat parohia preotului Vasile Florea. Așa cum azi spunea de la altar Vicarul general al Episcopiei de Maramureș, Augustin Butica citându-l pe Eminescu „Toate-s vechi și nouă toate”, părintele Vasile Florea își continuă de fapt activitatea, el slujind –  alături de părintele Filip Onisim – de 14 ani în Biserica Greco Catolică CRISTOS REGE.

Doresc pe această cale să-i mulțumesc preotului Onisim FILIP pentru întregul său aport fizic și spiritual, în special în construirea impunătoarei biserici de la Sighet, pentru dăruire și gestionarea tuturor problemelor în atât de mulți ani de păstorire. Îi dorim să fie sănătos, să aibă o viață frumoasă alături de cei dragi și să ne pomenească în rugăciunile sale pentru ca biserica să-și continuie drumul întru mărirea Lui Dumnezeu.

Noului desemnat PAROH, părintele FLOREA Vasile îi dorim inspirație cerească, înțelepciune și har, fiindcă atât de încercata biserică GRECO-CATOLICĂ a fost o demonstrație continuă de perseverență în credință. Mărturie stau, de-a lungul istoriei sale zbuciumate, imensele sacrificii umane din perioada comunistă. Anul acesta, cu ocazia vizitei Papei Francisc în România, vor fi beatificați episcopii greco-catolici care au sfârșit în închisorile comuniste datorită nerenunțării la CREDINȚĂ.

Cei care vin la biserică sunt, în general, oameni din toate mediile sociale, care așteaptă o vorbă bună, sfaturi care să-i apropie și mai mult de Dumnezeu. Deci, putere de muncă în folosul comunității greco-catolice, deschidere spre ecumenism și multă iubire de Dumnezeu, acestea trebuie să ne facă mai buni pentru a aprecia darurile pe care Isus ni le oferă zilnic și nu le vedem de multe ori.

Harul lui Dumnezeu să vă însoțească, părinte Vasile Florea, noi vă vom fi alături necondiționat!

Rodica GHEORGHIU, dirijorul Corului CRISTOS REGE

oferta-wise

4 Comentarii

Click aici pentru a comenta

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  • „Să-mi dăruiască Dumnezeu să grăiesc precum gândesc şi să cuget în chip vrednic despre darurile Sale, căci El este povățuitorul înțelepciunii şi îndreptătorul înțelepților. Că în mâna Lui suntem şi noi și cuvintele noastre şi toată înțelepciunea şi ştiința lucrurilor”. (Înțelepciunea lui Solomon 7,15-16)

  • Si noi am fost si va vom fi alaturi parinte Florea ! Sighetul rezista, Sighetul lupta si invinge !

  • Cuvinte spuse,cuvinte scrise,cuvinte de inalta credinta si respect fata de religie si Dumnezeu!Acestea nu puteau sa vina numai de la cineva devotat bisericii,de la o doamna cu suflet mare si intelegere,ca biserica este drumul care trebuie urmat!Respectul pentru parintele care a pastorit credinciosii greco catolici este mare,asa cum este si pentru parintele nou care va slujii deacum inainte,un respect venit din credinta si piosenie,un respect demn,ce trebuie luat ca exemplu!

  • Ne alaturam si caldelor multumiri adresate parintelui Onisim Filip, paroh si protopop de Sighet timp de multi ani . Un om care a adus in Biserica Catolica 700 de suflete la Giulesti, a carui cultura teologica si generala ne-a facut cinste in toti acesti ani si care ( nu in ultimul rand ) a luptat pentru identitatea catolica si pentru normalizarea vietii ecleziale .
    Il dorim pe parintele Onisim cat mai prezent la actiunile publice ale Bisericii !

oferta-wise