Actualitate Social Știri

Patrissia Boutique

image_printPrinteaza

„Tinerii de astăzi nu vor să mai lucreze!” este o vorbă pe care o auzim tot mai frecvent și de pe buzele tuturor: părinți, bunici, instituții publice și private, dar și înalți demnitari. Motivele sunt diferite și nu e momentul să le analizăm. Vă spun doar, că foarte mulți sunt talentați și caută modalități prin care să obțină și câștiguri financiare de pe urma talentului.

Este vorba de cel puțin 14 persoane din zona noastră despre care puțini știm că fac minuni folosindu-și îndemânarea și mintea. De azi la Sighet se deschide un butic, o consignație așa cum era pe vremea lui Moromete, în care puteți găsi lucruri deosebite, la prețuri rezonabile și, poate, uneori prea mici pentru migala, timpul și gândurile împletite ale celor ce le-au creat.

Daniela Petcof este sigheteanca ce s-a gândit să vină în ajutorul tuturor celor pasionați de handmade. Cu 5 ani în urmă și-a început afacerea personală. A descoperit că știe să facă eșarfe și bentițe pentru copii, iar aceste lucruri au prins, astfel că și-a format în timp propria clientelă.

„Cu trei copii pe care să îi crești și care au în permanență nevoie de tine, trebuie să faci ceva ca să câștigi un bănuț în plus pentru a te descurca”, spune Daniela.

Făcându-si simțită prezența în rândurile celor pasionați de lucruri handmade a pus la cale un plan de afacere: un magazin în care să vândă doar produse handmade. Astfel, a adunat în jurul ei până în prezent 14 oameni din zona noastră plus mulți alții din alte colțuri ale țării care și-au adus produsele. De la aranjamente de Paște, sticle împletite, lumânări parfumate, săculeți cu lavandă, hăinuțe pentru copii, bentițe și căciulițe, la tablouri, platouri și cufere realizate prin tehnica decoupage-ului, pahare pentru miri, mărturii de botez și aranjamente florale, în micul butic poți găsi cu siguranță ceva pe placul tău.

Din cei care și-au adus produsele, cel mai mic are doar 9 ani și e o domnișoară în devenire care face zgărdane și brățări tradiționale deosebite. Mai poți găsi brățări și alte accesorii, la prețuri cu mult sub piață, mai ales dacă te gândești la timpul, răbdarea si devotamentul pentru frumos si original.

Așadar, poate că unii tineri de azi nu vor să lucreze pentru că pur și simplu sunt prea buni într-un alt domeniu foarte apreciat peste hotare dar plătit prea slab la noi: handmade-ul.

Daniela și ceilalți iubitori de frumos va așteaptă de luni până vineri, între orele 9.00-17.00, și sâmbăta de la 9.00 la 14.00, în clădirea din centrul orașului, la „Patrissia Boutique”. Nu ezitați sa pășiti pragul și să cumpărați câte ceva sprijinind economia locală. În plus, Daniela așteaptă și produsele altor persoane pentru a-i ajuta să își promoveze munca și talentul.

Diana Apopi

oferta-wise

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

oferta-wise