Actualitate Cultură Video

Poetul Grigore VIERU, comemorat la Centrul Cultural Sighet (Video)

image_printPrinteaza

Vineri, 12 februarie 2021, la Centrul Cultural Sighet, în prezența unui public restrâns, dimensionat conform regulilor sanitare în vigoare, a fost comemorat poetul basarabean Grigore VIERU, iubitorul sincer al României și al românismului.

Grigore Vieru s-a născut la 14 februarie 1935 în Republica Moldova și a decedat la 18 ianuarie 2009 (la Chișinău), după un teribil accident de circulație. Viața lui Grigore Vieru a fost presărată cu puternice dovezi de dragoste pentru țara de peste Prut („Dacă visul unora a fost să ajungă în Cosmos, eu viața întreagă am visat să trec Prutul”).

Despre viața și poezia poetului au vorbit Ioan Tivadar, Vasile Muste, Diana Iancu, scriitorul Radu Țuculescu (invitat special), Ion Mariș, Ileana Nemeș Pop. Interpreții Gheorghe Ștețca și Ileana Matus ne-au oferit, pe versurile lui Grigore Vieru, frumoase și răscolitoare melodii, pe care le puteți asculta în înregistrarea video de mai jos:

Întâlnirea comemorativă a fost un umil „semnal” – din Nord de țară! – că nu-l putem uita pe Grigore Vieru, pe cel care ne-ndeamnă să prețuim poezia limbii române!

Salut, Sighet!

Foto & video: Ion Mariș

oferta-wise

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

oferta-wise