Actualitate Cultură

Preotului dr. Nicolae Lauruc ÎI PASĂ!

image_printPrinteaza

Preotul dr. Nicolae LAURUC este autorul unei lucrări interesante, „Să învie Dumnezeu”, care a fost tipărită recent și semnalată pe site-ul nostru (aici). Preotul Nicolae Lauruc este autorul mai multor cărți de învățătură ortodoxă dar, pe lângă darul scrisului, părintele are și darul… filantropiei.

Din suma încasată din vânzarea ultimei cărți publicate, părintele a decis să direcționeze o parte din bani spre Spitalul Municipal Sighet – secția de terapie intensivă (3.250 lei) și o altă parte spre Centrul Școlar de Educație Incluzivă Sighetu Marmației (750 lei). Astfel, părintele Nicolae Lauruc, respectat de către înteaga comunitate sigheteană, a trecut de la „vorbe” la fapte, de la pildele „teoretice” la concretul milostivirii, iar dacă din banii donați secției ATI s-a achiziționat lenjerie de pat, din suma donată Centrului de Educație Incluzivă se va achiziționa o tabletă pe care o va utiliza unul dintre școlarii cu CES (cerințe educaționale speciale).

„Dăruind vei dobândi” este pentru părintele Lauruc mai mult decât un îndemn creștinesc, este și trebuie să fie un atribut moral al oricărui cetățean responsabil. De altfel, părintele Nicolae Lauruc și Parohia Ortodoxă Ucraineană Sghetu Marmației au sponsorizat și alte activități școlare și extracurriculare ale elevilor cu CES.

Centrul Școlar de Educație Incluzivă Sighetu Marmației (director, prof. Marfici Oresia Aurora) a derulat până la această dată un proiect foarte generos „Îmi pasă”, care a avut deja trei ediții. Chiar dacă pandemia a adus întregii lumi distanțare și socializare… virtuală, chiar dacă online-ul se instalează insidios în viața noastră, putem să ne apropiem prin fapte caritabile, firești, de cei care simt acum, mai mult ca altădată, lipsa apropierii și-a comunicării live.

Părintelui Nicolae Lauruc îi pasă și nouă ne pasă! Să (re)învie… milostivirea!

Ion MARIȘ

 

NR: Fotografie din arhiva Parohiei Ortodoxe Ucrainene Sighet.

oferta-wise

1 Comentariu

Click aici pentru a comenta

Adresa ta de email nu va fi publicată.

  • Intotdeauna, in timpul razboaielor, a unor epidemii extinse sau cine stie ce alte pandemii, in timpul cutremurelor, a inundatiilor sau in cursul a cine stie ce nenorociri, multime de oameni se afla in mari nevoi, la limita existentei omenesti. Este nevoie ca in cazul unor astfel de situatii sa se manifeste, mai mult ca oricand, spiritul de solidaritate, de intelegere, de bunatate crestina, de bunatate umana, de a intinde o mana de ajutor acelora ce au atata nevoie de el, semenilor lor; de atatea ori aceasta milostivenie a salvat multe vieti. Si ce poate fi mai frumos, mai nobil si mai de apreciat decat acest fel de ati trai viata !
    In editarea unei carti, in prezent, veniturile obtinute sunt modeste, cu rare exceptii, pentru ca este o etapa in care cartea ramane in librarie, nu se cumpara, nu se citeste. Se va schimba, cu timpul, acest nefiresc si nesanatos raport. Si totusi , Parintele dr. Nicolae Laundruc si-a manifestat bunatatea fireasca care trebuie sa fie prezenta in firea omuluiu, cu mijloacele sale modeste si, suntem siguri, ele nu sunt singulare. Poate fi luat ca exemplu, un indemn.
    In momentul de fata suntem intr-un fel de „razboi”, deosebit de periculos si nevoile sunt multe, ca actiune, donatii si multime de alte mijloace, pentru a stavili si diminua raul atata de mare ce se tot
    produce. Este un inamic puternic si nevazut, sprijinit, din pacate si de monstruozitati umane, care „valseaza” cu moartea in spatele celorlalti. Lamuriti-i, apropiati-i, sau indepartati aceste specimene umanoide, pentru ocrotirea sanatatii celor multi.

oferta-wise