Actualitate ONG Știri

Prima Tabără de Creație în domeniul filmului care se desfășoară în… Țara Maramureșului

image_printPrinteaza

Duminică, 02 iulie 2017, a demarat „Tabăra de Creație” în domeniul filmului naturalistic – documentar, ce se desfășoară în cadrul unui proiect mai amplu „Focalizare prin obiectiv: Dezvoltare Durabilă” finanțat prin Programul de Cooperare Elveţiano – Român, implementat de Asociația Valea Verde din Sighetu Marmației.

Echipa de proiect (coordonator Peter Lengyel) a acumulat peste un an de experiență și s-a acomodat cu modalități și proceduri de creare a filmelor de scurt metraj având subiecte în special cu temă ecologică, reușind să fixeze pe „peliculă” scenarii interesante. După un an de muncă au rezultat peste cincizeci de filme – cu durata între 2 și 50 minute – care „lansează”, sperăm, și un nou brand în domeniul filmului documentar, Green Valley Films.

Tabăra de creație din aceste zile oferă cadrul profesionist pentru un schimb util de idei, pentru abordarea comună (echipa de proiect împreună cu peste 15 persoane – reprezentând mai multe organizații de mediu din zonă și din țară) a etapelor de lucru pentru conceperea și finisarea unui film: alegere subiect, documentare, crearea unor scenarii/ scripturi, filmarea propriu – zisă și… montajul. Se va ieși mult pe teren prin toată Țara Maramureșului, se va filma, se vor „urmări” subiecte, se vor finaliza filmele documentare și va rezulta o nouă serie de… filme – școală – experimentale.

Un regizor şi un operator sunt invitați să împărtăşească din cunoştinţele lor participanţilor la tabără. Se dorește să se ajungă, după încheierea taberei, la un progres și o capacitate crescută a participanților de a aborda sub formă de filme coerente, subiecte ecologiste, producând… creații care să poată atrage atenția publicului general asupra aspectelor de mediu.

Tabăra de creație ce se desfășoară pe parcursul a șapte zile, se va încheia duminică, 09 iulie 2017, când se va trage linie și se va analiza rezultatul… filmărilor!

Brîndușa Oanță

sursă foto: Alexandra Cerb

oferta-wise

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

oferta-wise