Actualitate Știri

Primarul Sighetului s-a „distanțat” de mass – media locală! (autor, Ion Mariș)

image_printPrinteaza

Miercuri, 04 noiembrie 2020, pe la orele amiezii, la noul său loc de muncă, primarul ales al Sighetului a invitat presa (distanțat – mascată) la o întâlnire cu cifrele/ legile/ hârtiile, prezentate la… vedere.
Am văzut primul pas (mic?!), într-o intervenție mediatică fair-play, din partea d-lui Vasile Moldovan care, este convins că va avea un bun parteneriat cu noul și bine-intenționatul Consiliu Local! Sunt sigur că asta se dorește și la nivelul cetățeanului ordinar: colaborare maximă! Filosofiile, cunoștințele (chiar relațiile) și experiența consilierilor locali trebuie direcționate, repetăm (de prea mult timp!), spre mult-așteptata dezvoltare a Sighetului.

Primarul Sighetului ne-a informat că-și dorește o perioadă scurtă de tatonare și acomodare cu spiritul și dorința de muncă pe care a depistat-o, prin toate ungherele, din inima administrativă a municipiului nostru. Și, sigur, așa cum se întâmplă în toate familiile (democrației) originale, mai sunt și „hibe”, unii se mobilizează mai greu, alții sunt mai greu de pornit (da’ se opresc rapid), ceilalți iubesc o anumită „orientare” în loc să iubească Orașul și se mai bat pe/ printre piepturi sănătoase că… mai rău să nu fie.
Lăsând hazul de necaz(uri) la o parte, trebuie să vă mai destăinui că s-a discutat foarte sincer despre domeniul public al Primăriei, străzi și asfaltări, ROI-urile (in)existente prin zona administrației locale, domeniul Sănătății, avalanșa de câini comunitari de pe străzile orașului, problemele generate de (ne)respectarea PUZ-ului, performanțele financiar – organizaționale de la Urbana, vitalitatea Vitalului, lucrările de construcții „neinspirate” la clădirea Părplastului, proiectele depuse spre finanțare și cele ce s-ar putea propune etc. etc…. Mi-e și greu să punctez toate problemele discutate (le cunoașteți atât de bine, stimați cititori!), dar așteptăm – totuși – să se și rezolve (rapid?!)… Mda, nu va fi ușor!!…
Oricum ni s-au promis informații – în timp real – despre tot ce vizează gestionarea municipiului.

Am participat în urmă cu doar câteva săptămâni la ceremonia de învestire a primarului și a consilierilor locali și, atunci, am fost impresionat de discursul „mobilizator” al liderilor de partide care promiteau colaborare, efort comun, dezbrăcarea (sau dezbărarea?) de năravurile pur (și simplu!) politicianiste etc. totul doar cu singura țintă precisă: Sighetul. Le avem înregistrate toate luările de cuvânt! M-au înfiorat (pozitiv!), m-au bucurat (bine că le-am înregistrat!)
Păstrez, de asemenea, toate broșurile/ pliantele/ flyerele promisiuni, în care bine – intenționații candidați (azi ajunși în demnități publice!) făceau promisiuni solemne că… știți dumneavoastră!… vor curge proiectele, banii europeni, fericirea etc pe toate străzile din orașul dintre ape. Să nu se ducă (Doamne ferește!) pe apa… Sâmbetei! Oricum, vom analiza/ evidenția constant (ne)materializarea… promisiunilor!

Da, în altă ordine de idei, a fost o primă întâlnire relaxată, transparentă; am promis, cei prezenți, că vom participa cu drag la ședințele Consiliului Local și că vom informa rapid și corect cititorii  cum/cât s-au schimbat (în bine!) conducătorii noștri vremelnici!
Și, ca să fiu pe vorba domnului primar: dacă respect pentru cetățean nu e, nimic nu e!…
Să auzim și de bine!…

Ion Mariș

Foto: Ion Mariș

oferta-wise

2 Comentarii

Click aici pentru a comenta

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  • Distanțare? Poate medicală, ca asa se impune! Mai degrabă ,,apropiere”, mai aproape nicicand nu a fost vreun primar de sigheteni si media! Modul cum si-a inceput activitatea, i-a apropiat pe sigheteni de primar, chiar si acei care nu l-au votat, au uitat că-i reprezentantul social-democratilor si in loc de ,,distantare”, astăzi manifesta ,,apropiere”! Se vede ca la primărie s-a schimbat ceva, ceva in bine si asta ne bucura, asteptand rezultate! Unele, e drept putine, au venit, nici nu ne asteptam la mai mult, speram ca in viitor vor fi mai multe, ca sa nu le putem număra sau tine ,,socoata” asa cum nu s-a întâmplat până acum! Vântul innoirilor bate pe la primarie, se vrea ca Sighetul sa se transforme, se vrea mai mult bine pentru sigheteni si pentru început, asta place tuturor! Imi este frica ca discordia sa nu apara atunci cand se va alege viceprimarul, este o funcție importantă, multi si-o doresc, multi dintre contracandidații primarului de astăzi, care încă nu si-au scos ,,ghiarele”, încă nu mușcă, se resemnează, sperând la al doilea fotoliu in primărie! Ma rog sa fie ,,intelepciune”, ma rog sa uite reprezentanții partidelor de culoarea politică, sa-si aduca aminte ca au promis si JURAT pentru binele orasului, pentru binele nostru! Noi dorim unitate! Nu politica, ci unitatea acțiunilor pentru salvarea acestui oras care-i cu un picior în prăpastie! Trebuie multa munca si daca doua, trei ,,culori” se opun, speranța noastra cade, se transformă în deznădejde si raul orașului nu se va transforma în bine! Totul depinde de politicienii locali, daca ne vreau viitorul mai bun, atunci trebuie să mai lase din orgoliile politice, sa-si aduca aminte ca locuitorii municipiului au așteptări de la ei, si ca ei sunt principalii ,,eroi” in a le realiza! Media, presa, trebuie sa fie atentă la ceea ce se intampla pe scena politica sigheteana, sa informeze corect, sa nu fie părtinitoare pentru o culoare sau alta, ea trebuie să ne informeze corect despre adevarata stare politica, asa cum le dictează conștiința nu interesele! Colaborarea primar-presa, primul pas facut, este binevenită, asa trebuie să continuie, sa critice lenea si delăsarea, sa laude cand este cazul, dar sa informeze corect si despre toate aspectele acțiunilor care vin dintr-o parte sau alta, pentru oras! Sper, si-mi place sa cred ca va exista o relație corecta între primar-consiliu local si presa, doar asa, noi, vom cunoaște ,,adevărul”!

oferta-wise