Actualitate Știri

Primul caz de infecție cu COVID-19 în Poienile Izei

image_printPrinteaza

La câteva ore după ce a fost consultat de către medicii de specialitate de la Spitalul Municipal Sighet, aceștia având suspiciunea că este infectat cu COVID-19, un pacient bărbat în jurul vârstei de 60 de ani din comuna maramureșeană Poienile Izei (comună cu o populație de peste 1000 de locuitori), a fost transferat la Spitalul Suport din Baia Mare unde a fost supus altor examinări clinice și s-a efectuat testul specific.

În urma rezultatului testului pacientul este confirmat, din păcate, pozitiv, infectat cu COVID-19. La această oră, bărbatul este intubat, starea lui fiind stabilă.

Nu a fost identificată sursa de infectare a pacientului, persoanele cu care a intrat în contact fiind în izolare.

Trebuie să fim conștienți toți că este necesară respectarea tuturor recomandărilor făcute de autorități, a carantinei generale și a distanțării sociale.

Salut, Sighet!

oferta-wise

3 Comentarii

Click aici pentru a comenta

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  • O stire pe care nu ne-o doream, dar este buna ca atenționare pentru prevenție! Respectați regulile din ordonanțele militare si astfel de stiri vor fi din ce in ce,mai puține! Sanatate tuturor!

  • Daca intrarea intr-o zona neinfectata era contolata stric si nu cu declaratie pe propria raspundere (relativa), toate activitatiile din zona se desfasurau aproape normal. Acum este tarziu. La viitoarea pandemie vom sti. Sanatate tuturor !

  • Lumea a mai cunoscut epidemii, cu caracter mai mult local, zonal, dar aceasta calamitate, aceasta pandemie atat de agresiva, atat de rapid si mult extinsa, pe atatea cai, probabil nefiind inca nici toate cunoscute, este fara precedent. Ea terorizeaza o lume intreaga, e ca un cutremur masiv si, ca si in cazul acestora, nu se stie, inca, daca nu va avea si replici, una sau mai multe si de ce intensitate, nu se stie cand vom scapa definitiv de ea, sau daca o vom putea controla cu un vaccin, periodic.
    Este un blocaj aproape total, acest ticalos Covid-19, afecteaza toate domeniile activitatilor umane, patrunde peste tot si in spatii izolate, precum „Poienile Izei”. Te intrebi daca aceasta „boala umblatoare”, cum se numeste intr-un articol, nu foloseste si curentii, daca nu este si vantul purtatoarea ei si cine mai stie pe unde se poate ascunde periculosul virus, prin ce poate ataca !
    Mobilizarea generala, conlucrarea mondiala a cercetatorilor este stringenta, pentru a gasi cat mai repede un remediu, un vaccin salvator, asa cum se si face. Deocamdata izolarea, „statul acasa” este cea mai eficienta metoda de a stopa aceastac agresivitate apocaliptica. Este suficienta o singura greseala, contractarea virusului si devii purtatorul unei bombe explozive, pe care o detonezi pe oriunde treci, asa cum cred ca s-a intamplat si la Poienile Izei. Nu trebuie admisa oboseala in statul „acasa”, pentru ca este „domnesca”, ai la dispozitie multiple activitati pe care le poti exercita. „Acasa” acuma este salvatoare, nu este teribila izolare „celulara”din detentia comunista, pentru distrugerea de alta data. Macar acuma sa intelegeti ce a insemnat prigoana comunista, cu toate traumele ei; parca si acest virus are tot culoarea rosie !

oferta-wise