Actualitate Știri

Prin Proiectul STEM – Educație în Școlile Vocaționale și Profesionale din Sighet

image_printPrinteaza

Municipiul Sighetu Marmației derulează, în calitate de Partener, Proiectul „STEM Educație în Școlile Vocaționale și Profesionale”, Cod EMS ENI: 2SOFT 1.1/23 STEM, finanțat de către Uniunea Europeană în cadrul Programului Operațional Comun RO-UA 2014-2020, Obiectiv tematic 2. Sprijin pentru educație, cercetare, dezvoltare tehnologică și inovații; Prioritatea programului 1.1 Cooperarea instituțională în domeniul educațional pentru creșterea accesului la educație și a calității educației. Programul Operaţional Comun România-Ucraina 2014-2020 este finanţat de Uniunea Europeană prin intermediul Instrumentului European de Vecinătate şi co-finanţat de statele participante în program.

Valoarea totală a proiectului este de 332.979,80 euro (1.611.622,23 lei), iar valoarea grantului din partea Uniunii Europene este de 299.545,80 euro (1.449.801,67 lei). Pentru Municipiul Sighetu Marmației valoarea totală a proiectului este de 91.217,00 euro (441.490,28 lei), din care 81.983,00 euro (396.797,72 lei) este contribuția Uniunii Europene.

Obiectivul general al proiectului este creșterea competitivității elevilor școlilor profesionale și vocaționale din municipiile Ivano-Frankivsk, Sighetu Marmației și Seini pe piața muncii, prin introducerea în procesul educational a abordărilor STEM în educație. Atingerea obiectivului general se va realiza prin îndeplinirea obiectivelor specific ale proiectului, și anume: Crearea condițiilor pentru elevii școlilor profesionale și vocaționale implicate, în scopul dobândirii abilităților cerute pe piața muncii, prin modernizarea echipamentelor, respectiv Creșterea competențelor elevilor și profesorilor din școlile implicate și predarea unor abilități de viață prin activitățile oferite în proiect.

Beneficiarii finali ai proiectului sunt elevii școlilor implicate în proiect (aprox. 3.000 elevi din România și Ucraina): Liceul Tehnologic Marmaţia – Sighetu Marmaţiei, Liceul Pedagogic „Taras Sevcenko” – Sighetu Marmației, Liceul Tehnologic Agricol „Alexiu Berinde” – Seini, Liceul Vocațional nr. 21 – Ivano-Frankivsk, Liceul Vocațional nr. 13 – Ivano-Frankivsk, Liceul Profesional Politehnic – Ivano-Frankivsk.

Comunicat de presă

Persoană de contact: Claudia-Daniela Gampe, Coordonator regional
Compartimentul Strategii de dezvoltare
tel. 0262 312120, e-mail: strategie@primariasighet.ro

oferta-wise

1 Comentariu

Click aici pentru a comenta

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  • Un proiect excelent, meseria se invata de cu mic si prin practica! De ce sa te tarasti prin liceu 4 ani, cand poti face o scoala profesionala si la terminare, toate lumea sa te caute, muncitorii calificati sunt ,,pasari rare” astazi!

oferta-wise