Actualitate Cultură

Aș putea să scriu despre… (autor, Ștefania Miculescu)

Ștefania Miculescu
image_printPrinteaza

Îmi e greu să scriu.

Îmi e greu să scriu ce simt în ultima vreme, în ultimul timp… și nu știu de ce. Acum câțiva ani, simțeam că fiecare colţ al interiorului meu are ceva de spus dacă nu de strigat, într-o lume atâta de tăcută și de ignorantă. Astăzi, simt doar că acea voce e doar în interiorul meu și ea sună ca o melodie în surdină, dată pe un volum mic, ca să nu deranjeze restul gândurilor de zi cu zi. Nu înteleg dacă mă pierd sau pur și simplu nu mă mai iubesc destul de mult încât să mă las să fac parte din mine.

Să fii tânar e groaznic și atât de frumos în acelasi timp, încât aș putea să scriu despre fericire pe hârtie, pe pereți, în poze și în sticle de vin, dar aș putea scrie și nopți întregi despre supărare, despre gânduri care îmi bat la ușă, pe rând, să mă doboare la pământ. Aș putea să scriu despre atâtea coincidențe care-mi oferă șansa să zâmbesc și totuși să pot doar să-mi ordonez cuvintele în ură. E complicat. Simt totul și nimic în același timp, tot timpul, ca și cum aș pluti pe un val de nepăsare către ceea ce există în îndepartarea ființei mele și totuși, dacă ceva lovește mai aproape de suflet, pot să umplu căsuțe vocale cu frustrări și supărări nesemnificative. Nu e niciodată vorba că nu doresc să scriu, dar pentru cineva care trebuie să își desfacă pieptul în carne vie ca să își poată vărsa pe o foaie un gram de sentiment, vulnerabilitatea nu e prea prietenoasă cu mine.

Pe lângă toate astea, sunt într-o perioada în care încerc să îmi dau seama ce se întamplă, în care fiecare pas pe care îl fac îmi aduce o nouă întrebare, uneori o altă supărare și, rareori, o rază de înțelegere a ceea ce ar trebui să cunosc. Sunt zile în care mă trezesc plină de forță să construiesc un drum spre succes și zile în care îmi doresc să îmi ascund existența între două perne și să nu văd o altă pereche de ochi.

Cum aș putea să scriu, despre ce simt și ce trăiesc, când știu că mâine s-ar putea să prind alte ramuri și alte sensuri? Ironic e, că doar scriind, pot să îmi răspund la această întrebare.

Ștefania MICULESCU
studentă

oferta-wise

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

oferta-wise