Actualitate Știri

Raidul auto „Gumbalkan 2024” traversează Maramureșul (autor, Teofil Ivanciuc)

Foto 1
image_printPrinteaza
Foto 2

Azi au trecut prin Sighetu Marmației mai multe mașini care participă la raidul auto de anduranță „Gumbalkan 2024”, ediția de vară.

Organizatori sunt o comunitate cehă a iubitorilor de natură și aventură, iar participanți pot fi toți doritorii ce achită o taxă de înscriere și care dețin vehicule ce au costat mai puțin de 1000 euro ori au vechimea mai mare de 33 ani.

Început în 6 iulie la Ostrava, raidul se va încheia pe 12 iulie în satul cehesc Eibenthal din județul Mehedinți de la noi, după un traseu care trece prin Cehia, Polonia, Slovacia, Ungaria și, desigur, România.

Fără asistență (în caz de pană șoferii se depanează unul pe celălalt), fără viteză excesivă ori timpi limită, fără un traseu foarte precis (ei trebuind doar să bifeze anumite puncte de pe traseu), esențiale sunt în primul rând plăcerea de a călători cu buget limitat, distracția, cunoașterea dar și ocazia de a socializa și de a lega noi prietenii.

Un concept original care își găsește, an după an (prima ediție a avut loc în 2018), tot mai mulți adepți, ediția din zilele acestea adunând peste 400 de participanți.

Teofil IVANCIUC

Sursă Foto 1: www.gumbalkan.cz

Sursă Foto 2: Teofil Ivanciuc

oferta-wise

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

oferta-wise