Actualitate Sport

Tinerii șahiști sigheteni s-au fortificat la FISCA 2024!

image_printPrinteaza

Șahiștii sigheteni au participat la FISCA 2024 susținuți de un grup de 88 suporteri (părinți, rude sau cazați prin CS Sig-Mar Sighetu Marmației).

Având în vedere că a fost un turneu de vacanță, pretențiile conducerii clubului Sig-Mar au fost minime (turneu de odihnă, de vacanță, de recreere, dar și șah). Noi, sighetenii din nordul țării avem nevoie de litoral, acolo întâlnim condițiile esențiale vieții: vitamina D (soare), apă, nisip. FISCA e un turneu la care participăm  de 21 de ani.

Totuși, trebuie să remarc succesul jucătorului Șofineți David-Andrei, care la cat. 14 ani, a câștigat locul III la șah clasic, locul III la șah rapid, locul I la blitz și a acumulat 25 puncte ELO la ratingul său. S-a impus ca un jucător complet (sper definitiv). Mai remarc jucătorii Ananie Cosmin-Dacian și Țiple Darius, care au cumulat puncte ELO la ratingul personal, pe Perța Eduard la cat. 12 ani, dar și pe Moșneagu Raluca-Daciana la cat. 8 ani care și-a depășit valoarea.

Toți au revenit sănătoși acasă, fără accidente, fără probleme, fortificați pentru ceea ce urmează: Cupa Tisa, ed. a VII-a, în perioada 27-28 iulie 2024, turneu omologat la F.R. Șah și FIDE.

Variațiile CIV și ELO de la FISCA vor apare după omologarea concursului, la F.R. Șah și FIDE după 15 iulie respectiv la 1 august 2024.

Felicit toți participanții care au fost la FISCA, indiferent în ce postură.

ing. Andrei Jurassa
(arbitru, secretar CS Sig-Mar Sighet)

oferta-wise

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

oferta-wise