Actualitate Sport

Juniorii șahiști sigheteni nu au vacanță!

image_printPrinteaza

Joi, 20 iulie 2023, la București a avut loc festivitatea de premiere la o competiție care a debutat în acest an: Campionatul Național Școlar de Șah (desfășurat sub egida Ministerului Educației și a Federației Române de Șah). În urmă cu doar câteva zile, însoțiți de părinți conștiincioși, cinci copii au plecat din Sighet spre Capitală pentru a se „bate” pe… tabla de șah. N-a fost simplu să lupte într-o atmosferă fierbinte – la propriu – dar niciun copil n-a cedat… diplomele, medaliile, cupele și mai ales… părinții vigilenți i-au determinat să persevereze rundă după rundă. Și chiar n-au fost puține: 9 runde a „bifat” fiecare șahist.

Au câștigat, au remizat, au mai și pierdut dar, per ansamblu, s-au prezentat foarte bine. Fără a diminua meritele școlii SIG-MAR (toți copiii sunt legitimați la această „pepinieră” sigheteană), trebuie să precizăm că elevii au reprezentat și diverse școli bine cotate din frumoasa Depresiune a Maramureșului.

Dar, pentru a mă încadra în timpul „mutării” mele vă voi dezvălui premiile bravilor nostri elevi – șahiști.

La clasa întâi, Codrea Tudor Ioan (elev la Școala Gimnazială „Dr. Ioan Mihalyi de Apșa” din Sighet) s-a clasat pe locul II.

La clasa a doua, Lenghel Sonia – Mara (Școala Gimnazială „George Coșbuc” Sighet) s-a clasat pe locul II, iar Muntean Andreea (Școala Gimnazială Botiza) a obținut locul III. O altă elevă de la Școala Gimnazială din Botiza, Rus Maria, a ocupat un onorabil loc V.

Să ne bucurăm de performanțele copiilor, să-i felicităm cu drag și mândrie și mai ales să observăm că vacanța de vară este pentru ei o ocazie pentru a-și antrena inteligența.

Și pentru că Șahul nu are vacanță, la Sighet se fac pregătirile pentru Cupa „Maramureșul Voievodal”, ediția a II – a, concurs omologat de Federația Română de Șah și FIDE care se va desfășura în perioada 04 – 06 august 2023.

Ion Mariș

oferta-wise

1 Comentariu

Click aici pentru a comenta

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  • La campionatul național școlar au putut participa elevii șahiști care au obținut locurile 1-2 la faza județeană. Faptul că finala s-a desfășurat în capitala României Bucuresti spune tot despre importanța acestei competiții. Pentru Sighetu-Marmatiei este lăudabil că au participat la acest eveniment 5 elevi șahiști, ceea ce înseamnă că existăm și onoram localitatea in care trăim. Din enumerarea copiilor a fost omis Perta Eduard, clasa a III a, Școala Gimnaziala Botiza care a ocupat doar locul șapte, totuși la o faza națională. Felicit copiii care au participat și părinții care i-au însoțit și susținut.
    Costiuc Ioan, Președinte CS SIG-MAR SIGHETU-MARMATIEI

oferta-wise