Actualitate Editorial

Scurtă disecţie a luatului gurii pe dinainte! (autor, Echim Vancea)

image_printPrinteaza

De la toţi boierii Maramureş-ului Tv (cu tot respectul pentru realizatorii unor emisiuni ale postului tv, precum şi cea moderată de dl. Romeo Dobocan cu o săptămână în urmă, „Atac la cenzură”) şi de la toţi voievozii (a se citi ziariştii invitaţi în studioul postului tv) şi de la toţi românii maramureşeni de dincoace de Deal, îţi scriem ţie, domnule Ciprian DRAGOŞ, maramureşean (sic!) şi Ciprian voievod. Ai tu oare omenie, ai tu minte, ai tu creieri de-ţi prăpădeşti cuvântul (şi poate şi hârtia) pentru un prefect de dincoace de Gutâi, „finul psd-eului maramureşean”? Nu credem! Atunci de ce te mănâncă undeva atât de tulburător să verşi atâta de mult venin asupra noului prefect de Maramureş, Dl. av. Vasile MOLDOVAN? (Se prea poate să nu fie cea mai bună soluție). Dar de ce te deranjează faptul că îi de dincoace de Deal? Că nu are pagină de facebook? Că nu are blog? Ş.a.m.d. Că d.ta nu l-ai cunoscut? Că nu ai informaţii dacă este căutat de DNA? Da’ de ce te stropşeşti atât de tare împotriva noului prefect de Maramureş, voievodule?

Nu sunt un fan al psd-ului. Nu am fost şi nu voi fi niciodată. Dar sunt un fan al DOMNULUI avocat Vasile MOLDOVAN, numit mai ieri Prefect al Maramureşului, un OM de o rară corectitudine morală şi socială! A arunca cu „zoaie” într-un OM, fie el şi politic, pe care nu l-ai cunoscut, nu ai stat cu el de vorbă nici măcar un minut (fie ca gazetar sau om obişnuit), numai pentru că este de dincoace de Deal, mi se pare a fi o atitudine de „urechist”. Un purtător de cuvânt al domnului, partidului care scoate euro-ii din teşcherea!

Dle Ciprian DRAGOŞ,

Dacă ai rău de Deal (îţi înţeleg furia care este datorată, probabil, căldurii excesive care a „atacat” Maramureşul în ultima vreme (!) şi că vrei să îţi faci un bine, atunci lasă-l pe Dl. prefect Vasile MOLDOVAN să fie PREFECT! Acceptă şi dumneata să-ţi fie domn (Doamne iartă-mă Prefect!). Şi îţi învaţă cuvântul să te slujească, iar de noi să te fereşti. Căci de cauţi duşman, ai să-l găseşti. Şi aşa să ştii: prefect avem, mare (nu ştiu şi cât de bun!) şi avem şi pace din toate părţile! Şi să ştii că toţi pe capete vom veni asupra sa şi vom sta pe lângă Prefectul Vasile MOLDOVAN, măcar de-ar fi să ne „pierdem” capetele. Nu de alta dar am avut prea mulţi prefecţi de dincoace de Deal pe care cei de dincolo de Deal i-aţi cumpărat!

P.S.: Dle Dragoş,
Nu vi se pare cam, prea la zi, acţiunea în forţă a Composesoratului Borşa asupra Prefecturii în chiar ziua următoare numirii în funcţie a d.lui Vasile Moldovan, în condiţiile în care sentinţa definitivă privind situaţia juridică a acestuia datează de prin 2004?

Echim VANCEA

oferta-wise

1 Comentariu

Click aici pentru a comenta

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  • Tot respectul pentru articol, tot respectul pentru tine draga voievod, Echim! Ma mira faptul ca ai puterea sa-l numesti voievod, pe un „om” care nu iubeste oamenii, pe un… care face diferenta intre oamenii de dincoace si de dincolo de Deal! El nu vede decat baimareni si uita ca se numeste maramuresan si numele-i vine de dincoace de deal, ca aici ii Maramuresul Voievodal, de-aici, baimarenii s-au impopotonat cu frumosul nume de maramuresean! Echime draga, asemenea oameni, carora le stau in gat maramuresenii neaosi, nu merita atentie, mai bine te uiti la o buruiana decat la el! Oare ce-a avut cu numirea unui „maramuresan” in fruntea prefecturii Maramuresului, noi, cei de-aici nu contam, noi suntem „ciumati” sau, dansul „marele” cunoscator de oameni, fara sa stie nimic despre ei, critica,pentru ca,asa-i comanda, critica, sa nu se afle-n „treaba”, sa nu ma exprim mai urat! Uita ca micul satuc Baia Mare, acum zeci de ani era tot o cocioaba si-un bordei, iar Sighetul gemea de cultura si istorie, cultura si istorie furata si uitata de cei rosii conducatori!Eu nu vreau nici numele sa-i pronunt, mi-e…doar atat vreau sa-i spun, si aici, dincoace de deal sunt oameni si se numesc MARAMURESENI, si nu cu nume de-mprumut!

oferta-wise