Actualitate Știri

Selecția elevilor pentru Centrul Județean de Excelență Maramureș

image_printPrinteaza

Dragi elevi și părinți,

În perioada 1 – 21 septembrie 2022, se va desfășura selecția elevilor capabili de performanțe înalte, pentru constituirea grupelor din cadrul Centrului Județean de Excelență Maramureș, o unitare conexă a Ministerului Educației, coordonată metodologic de Inspectoratul Școlar Județean Maramureș.

Sunt invitați să participe la selecție toți elevii capabili de performanțe înalte de la toate unitățile de învățământ din județul Maramureș, grupate în jurul celor două municipii, în care vor funcționa filiale ale Centrului Județean de Excelență Maramureș: Baia Mare și Sighetu Marmației. Filiala Seini va avea doar grupa de agricultură.

Disciplinele pentru care se organizează selecția sunt: limba și literatura română, limba și literatura maghiară, limba și literatura ucraineană, limba engleză, limba franceză, matematică, fizică, chimie, biologie, istorie, geografie, informatică, TIC, astronomie, tehnologii și agricultură.

Admiterea elevilor în Centrul Județean de Excelență Maramureș se va realiza în două forme:
a) admitere directă, fără susținerea testului de verificare a cunoștințelor. Aici se încadrează elevii care au participat la olimpiadele școlare, etapa internațională/națională. În limita a 7 locuri, Comisia de evaluare a potențialului elevilor capabili de performanțe înalte poate decide selectarea elevilor pe baza rezultatelor școlar obținute la etapa regională/județeană a olimpiadelor/concursurilor școlare. Evaluarea acestora se va face pe baza Grilei de evaluare (Anexa 4) postată pe site-ul Centrului Județean de Excelență Maramureș, www.cjexmm.ro, la butonul https://www.cjexmm.ro/elevi.
b) admitere pe baza susținerii unui test de verificare a cunoștințelor la disciplina pentru care elevii vor opta. Itemii testului vor respecta structura subiectului de olimpiadă.

Calendarul selecției:
1 – 9 septembrie 2022 – înscrierea elevilor pe baza rezultatelor obținute la olimpiadele/concursurile școlare, în anul școlar 2021/2022.
1 – 13 septembrie 2022 – înscrierea elevilor pentru susținerea unui test de verificare a cunoștințelor la disciplina pentru care au optat.

IMPORTANT!!!
Elevii pot opta pentru maximum două discipline de studiu. Dacă nu se încadrează în prevederile admiterii pe baza rezultatelor școlare, elevii vor susține testul la ambele discipline de studiu.
19 septembrie 2022 – evaluarea dosarelor în cadrul comisiilor constituite prin decizia inspectorului școlar general
20 septembrie 2022 – publicarea listei elevilor admiși pe baza rezultatelor obținute la olimpiade/concursuri școlare
15 septembrie 2022 – publicarea listei cu elevii înscriși care vor susține testul de verificare a cunoștințelor
19 septembrie 2022 – susținerea probei de verificare a cunoștințelor
21 septembrie 2022 – afișarea rezultatelor
21 septembrie 2022 – depunerea contestațiilor
22 septembrie 2022 – afișarea rezultatelor finale
26 septembrie 2022 – constituirea grupelor

Conform Apelului lansat de Centrul Județean de Excelentă Maramureș, înscrierea elevilor capabili de performanțe înalte se face cu ajutorul formularului disponibil pe site-ul CJEXMM (https://www.cjexmm.ro/elevi), accesând linkurile:

INSCRIERE SELECTIE Centrul Județean de Excelență Maramureș (pentru elevii care se încadrează la admitere pe baza performanțelor): https://docs.google.com/forms/d/1f92xVigGhqjNxRt6fz8sDtDyFbY8MhiKBrk7IPJHNac/edit
INSCRIERE SELECTIE Centrul Județean de Excelență Maramureș (pentru elevii care vor susține testarea): https://docs.google.com/forms/d/1Sjoxzvbph5NkDdkPIDguemZxKsfnDvNocdSWxTK7yiA/edit

Vă dorim mult succes!
Centrul Județean de Excelență Maramureș

oferta-wise

2 Comentarii

Click aici pentru a comenta

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

oferta-wise