Actualitate Știri

Și Sighetul este în…”Țara lui Andrei”

image_printPrinteaza

Liceul Tehnologic Marmația din Sighetu-Marmației se află printre câștigătorii unui proiect în valoare de 15. 000 de euro, bani sponsorizați de comunitatea ”Idei în Țara lui Andrei”. Proiectul se numește ”Artizan în Maramureș”, iar scopul acestuia este să renoveze, să modernizeze și să doteze cu utilaje și mașini, atelierul de croitorie al liceului.

Mihaela Ona este cea care a auzit la radio de această competiție de proiecte și a venit cu ideea la liceu. Pasul următor a fost să formăm o echipă de proiect și astfel l-am scris și l-am trimis mai departe. Anual se înscriu sute de proiecte, iar modalitatea de evaluare se împarte în două: un procent de 70% este acoperit de modul în care este scris proiectul, iar 30% contează numărul de voturi. Este astfel nu doar o competiție de idei, ci și una de voturi.”, declară Adriana Ioana Vescan, directorul liceului.

La întrebarea ”Cum ați reușit să strângeți peste 600 de voturi?”, d-na director răspunde:
”Am mers piramidal, din om în om. Am apelat la elevii noștri, ceea ce ne-a ridicat foarte mult procentul de voturi, apoi am apelat la foștii elevi cu mesajul ‘Dacă ți-e dor de liceul tău, oferă-i un ajutor’iar ziua Sfântului Andrei a fost benefică în ideea în care am mobilizat lumea prin toate rețelele de socializare să voteze: ”De ziua Sfântului Andrei, votează un proiect în țara lui Andrei.”

Proiectul este un pas înainte spre modernizarea liceului, însă oferă și efect pe termen lung fiindcă acest atelier poate fi ulterior închiriat pentru cursuri de formare profesională, iar elevii vor putea să își promoveze zona prin confecționarea unor obiecte de artizanat.

Autor, Diana Mariana Apopi

oferta-wise

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

oferta-wise