Actualitate

Sighet – Album retro (X)

image_printPrinteaza

Clădirea „Reduta”, devenită mai târziu Cinematograful „Muncitoresc”, la început de secol XX. În sala festivă a imobilului, până în anul 1910, aveau loc ședințele Consiliului Local. Azi, o parte a clădirii găzduiește Muzeul de Etnografie din cadrul Muzeului Maramureșean.

 

Completările cititorilor la această fotografie, sunt binevenite.

Fotografie din colecția Ernest Villand.

oferta-wise

1 Comentariu

Click aici pentru a comenta

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  • „Reduta!”
    O cladire impunatoare in centrul orasului, o cladire ce vine din trecut si impune respect. Am admirat-o intotdeauna, am vizitat-o, dar, cel mai mult mi-a placut sala cinematografului, inconjurata de balcoane, doua, suprapuse, iar la parter, cum intrai in ea era strajuita de compartimentatia lojelor, cu sase locuri fiecare, cu fotolii de lemn asa cum erau si scaunele in sala! Sezutul era rabatabil, culoarea castanie spre inchis faceau prezenta aparte intre peretii plini cu stucaturi si candelabre, frumosi zugraviti de mana mesterilor care le-a dat acea grandoare care te misca atunci cand intrai in sala! De mic copil mergeam la filme, mai tarziu am vizitat salile de muzeu, era o atractie pentru noi, ni se parea ceva deosebit iar arhitectura cladirii atragea si mai atrage si astazi priviri si admiratie!
    Se spune ca interiorul ei se renoveaza, îi lucru bun dar cred ca nimeni nu-i va da acel aspect, acel specific vechilor cladiri, dar ne va bucura cand va fi din nou deschis! Nimeni nu spune si cand va fi gata, eu as vrea sa fie si astazi, ca ne lipseste!

oferta-wise