Actualitate Cultură Local

Sighet – Album retro (XLVIII)

image_printPrinteaza

Azi ne îndreptăm atenția spre o clădire din centrul vechi al Sighetului de care ne amintim „dulce” cu toții.

În perioada interbelică, dar și după cel de-al Doilea Război Mondial, până în jurul anului 1989, la parterul clădirii funcționa o foarte apreciată cofetărie. O perioadă, cofetăria s-a numit Kovacs Laszlo, iar ulterior, în perioada comunistă, până prin anii ’90, cofetăria s-a numit Liliacul.

Azi, locația se numește tot Liliacul, dar nu mai oferă… delicioasele cremeșuri și înghețata Fram :). Cât despre locuitorii Sighetului din zilele noastre ei sunt extrem de ocupați. Nu prea au timp de privit „forfota” orașului de la balcon….

 

Sunt binevenite completările cititorilor la această fotografie.

NR: Fotografie (stânga) din colecția privată a scriitorului sighetean Gabriel Boros (Germania).

Salut, Sighet!

oferta-wise

1 Comentariu

Click aici pentru a comenta

Adresa ta de email nu va fi publicată.

  • O clădire a cărei valoare arhitecturală este mare pentru sigheteni! Dacă, privind fatada, in mare parte s-a păstrat, as fi curios daca si in interior, spatiul locativ are ceva din trecutul imobilului. Cat priveste cofetăria, cred ca, de zeci de ori i-am trecut pragul si mi-am delectat gusturile cu delicioasele produse de cofetarie. Cred ca parterul era mai folositor sighetenilor daca și-ar fi păstrat vechea destinatie, aceea de cofetarie si nu de magazin cu produse industriale, cand alaturi la vreo 50 de metri exista unul mai mare, cu aceleasi produse pe cand centrul vechi este vaduvit de un local care sa ne mai ostoiasca poftele de „dulce” sau sa ne racoreasca cu un suc si o înghețată, atunci cand soarele este dogoritor si cautam un loc unde nu se serveste alcool, ca sa putem duce in liniste copiii si nepoții, sa-i desfatam cu produse de cofetarie de calitate, care sa ne aminteasca de tineretea noastra!

oferta-wise