Actualitate

Sighet – Album retro (XXIX)

image_printPrinteaza

Ceremonia primei împărtășanii la biserica greco-catolică din Sighet, anul probabil 1946 (până la instalarea comunismului, peste 90 % dintre românii din Sighet aparțineau cultului greco-catolic). Preotul din centrul imaginii este părintele Alexandru Chindriș, ulterior arestat și deținut în închisorile comuniste.

Dacă cineva recunoaște pe vreunul dintre copiii din fotografie (azi ar avea 80-82 de ani…) este rugat să ne ofere informațiile de care dispune.

Fotografie din arhiva personală a preotului Marius Vișovan.

 

oferta-wise

3 Comentarii

Click aici pentru a comenta

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  • Nu am certitudinea dar e posibil ca baiatul din stanga sus sa fie Valentin ( Dinu ), fratele mamei mele. Asa s-ar explica prezenta fotografiei in albumul familiei noastre.

  • Am tresărit văzând poza fiindcă eram convinsă că preotul din mijlocul copiilor, cel care a celebrat această ceremonie a fost fratele tatălui meu, Alexandru Chindriș căruia noi ii spuneam cu dragoste UNCHIU SANDRI… UN PREOT BLÂND, BUN, DĂRUITOR și devotat cauzei greco catolice, care a suportat umilințele și teroarea regimului comunist. Am scris despre toate acestea într-o carte care va apărea anul viitor la Ieud, în memoria preoților martiri. Binecuvântată să – i fie în veci memoria!

    • Mult succes si Dumnezeu sa va binecuvanteze munca ! Martirii nostri si oamenii de valoare in general merita sa fie pomeniti, cu dragoste si respect !

oferta-wise