Actualitate

Sighet – Album retro (XXXIII)

image_printPrinteaza

Un ”colțișor” din Sighet, la sfârșitul secolului al XIX-lea. În imagine este o parte din actualul Liceu Teoretic “Leőwey Klára” și porțiunea ce va fi ulterior supusă sistematizării, unde se va deschide actuala Strada Bradului.

 

Completările cititorilor la această fotografie sunt binevenite.

Fotocopie din colecția Ernest Villand.

 

Salut, Sighet!

oferta-wise

4 Comentarii

Click aici pentru a comenta

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  • Domnule Villand, fiind pasionat de Sighetul de altadata si de orice cladire veche oriunde s-ar afla, mi-ar face deosebita placere, bineinteles daca este posibil, sa vad colectia dumneavoastra.

  • Cand revad prin imagini Sighetul de altadata, simt o emotie profunda, orasul, chiar a fost si este frumos! Sunt un norocos ca am trait si traiesc in el, fiecare piatra, fiecare casa, fiecare strada imi aduce aminte de copilaria mea, de un oras cochet cu oameni minunati, de linistea si frumusetea „coltisoarelor de rai” pe care le intalneam la fiecare pas, cand, cu placere, cutreieram „cetatea veche a culturii si arhitecturii medievale” ce din totdeauna ne-a impresionat! Sighetul nu va pieri niciodata, chiar daca se darama putin cate putin, ne raman imaginile si amintirea locurilor ce odinioara le admiram!

oferta-wise