Actualitate Știri

Sighet – C.N. „Dragoș Vodă” a câștigat un proiect Erasmus+ în domeniul informaticii

image_printPrinteaza

Colegiul Național „Dragoș Vodă” a câștigat proiectul Erasmus+ cu titlul „Competențe europene în domeniul informaticii dobândite prin activități practice”, depus în sesiunea din 2 februarie 2017 și având o valoare de 78.740 euro. Obiectivul proiectului este dobândirea de către participanții la proiect a unor competențe și aptitudini cheie, prin promovarea învățării bazate pe muncă și activități practice, realizată prin parcurgerea unor teme din curriculumul național în cadrul unui stagiu de două săptămâni de instruire practică efectuate la un partener din Marea Britanie.

Astfel, pe parcursul anului școlar 2017-2018, două grupe de 15 elevi de clasa a XI-a de la profilul matematică-informatică și matematică-informatică bilingv, însoțite de câte doi profesori, vor parcurge un stagiu de două săptămâni de instruire efectuate în condiții reale de muncă la o instituție din Marea Britanie, pe baza unui Acord de învățare convenit între școli. Parcurgerea activităților de învățare bazate pe muncă le va îmbogăți elevilor cunoștințele privind cariera în IT, facilitând tranziția acestora către învățământul universitar și piața muncii, și va permite elevilor dobândirea competențelor validate prin Europass Mobility Document și Cerificatul de competențe profesionale dobândit la absolvirea liceului.

Partenerul extern din Marea Britanie este Grwp Llandrillo Menai / GLLM care va oferi elevilor Colegiului Național „Dragoș Vodă” posibilitatea efectuării stagiului de instruire într-un Centru de pregătire în domeniul IT. GLLM este un grup de instituții de învățământ din Țara Galilor, de drept public, formată din trei Colegii: Colegiul Llandrillo, Colegiul Meirion Dwyfor și Colegiul Menai, care au fuzionat într-o singură instituție. Grwp Llandrillo Menai / GLLM are în totalitate un efectiv de 27.000 de elevi la toate nivelurile de învățământ. Colegiul Llandrillo, la care elevii vor efectua stagiul de instruire, este un colegiu de excelență, având 1.400 elevi in 7 campusuri: Bamgor, Abergele, Colwyn Bay, Denbigh, Llanrwst, Rhos-on-Sea și Rhyl.

Colegiul Național Dragoș Vodă – director, prof. dr. Vasile Mih

oferta-wise
oferta-wise