Actualitate Știri

Sighet – Culori pentru pace, ediția a III-a

image_printPrinteaza

Expoziția internațională „Culori pentru pace”, ajunsă la cea de a III-a ediție în Sighetu Marmației, cuprinde desene ale copiilor din peste 20 de țări aflate în conflict militar. Scopul evenimentului este de a transmite mesajul de pace al copiilor de pe întreg mapamondul.

„Culori pentru Pace” este un proiect care a luat naștere în anul 2015 – proiect inițiat de domnul Antonio Giannelli, președintele Asociației I COLORI PER LA PACE – și la care au aderat, încă de la început, 70 de școli din 50 de țări de pe 5 continente. S-au adunat mii de desene realizate de copii cu vârste cuprinse între 4 și 10 ani. Desenele lor au călătorit în toată lumea fiind expuse în expoziții internaționale în toate colțurile mapamondului.

Evenimentul sighetean se împletește cu expoziția de la Muzeul Maramureșean (secția de Etnografie), intitulată „Primăvară recreată din 100 de…” culori, gânduri și materiale reciclate, expoziție a copiilor din grădinițele din județ.

Ca în fiecare an, vernisajul expoziției este completat de un program artistic la care participă Corul Clopoțeii (clasele a VI-a B și a VII-a A) de la Liceul Pedagogic „Regele Ferdinand”, dirijat de doamna prof. Rodica Gheorghiu, corul Școlii ” Dr. Ioan Mihalyi de Apșa” condus de doamna prof. Lucreția Herșcovici, grupul elevilor Școlii nr. 5 coordonat de doamna prof. Maricuța Borca, elevi ai Școlii „George Coșbuc” și ai Școlii gimnazială nr. 2 (clasele a IV-a A și B, alături de a VIII-a B), prof. coordonator Mihalca Codruța. Cântă și îndrăgita elevă a Liceului Pedagogic „Regele Ferdinand”, Anca Corneștean. Anul acesta, cântecele de pace ale copiilor sigheteni celebrează acordarea Mărcii de Patrimoniu European Memorialului Victimelor Comunismului și al Rezistenței din Sighet.

Deschiderea expoziției va avea loc pe Aleea Pietonală din Sighetu Marmației (str. Corneliu Coposu), miercuri, 11 aprilie 2018, începând cu ora 10:00.

Adela Ștefania Pop,
consilier cultural
Primăria Sighet

 

oferta-wise

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

oferta-wise