Actualitate Știri

Sighet – Jocurile copilăriei

image_printPrinteaza

Clubul Rotaract Sighet, alături de Clubul Interact Sighet și Clubul Român de Țurcă vă invită duminică, 12 august 2018, între orele 13:00 și 17:00, la Stadionul Municipal din Sighetu Marmației, să participați la proiectul „Jocurile copilăriei”.

Ne vom aminti împreună de șotron, țurcă, rațele și vânătorii, lapte gros și multe alte jocuri și  surprize. Noi dispunem de toate cele necesare, dar voi trebuie să aduceți ceva esențial: buna dispoziție!

Cu mic, cu mare, vă așteptăm să participați la proiectul „Jocurile copilăriei” care vă propune umătoarele 16 jocuri:

Între orele 13.00 – 14.00:
• Lapte gros
• Elastic
• Rațele și vânătorii
• Flori, fete și băieți
• Șotron

Între orele 14.00 – 15.00:
• Țară, țară vrem ostași
• Badminton
• Adevăr sau provocare
• Prinsa
• Coarda

Între orele 15.00 – 16.00:
• 9 Pietre
• Mima
• Cade bomba
• Baba oarba
• Tubermane

 De asemenea, la jocul tradițional de Țurcă puteți participa în intervalul orar 13:00-16:00.

Copiii s-au jucat mereu. Între ei ori singuri, cu obiecte sau fără, au inventat jocuri, au cântat, au alergat, au râs, au plâns și au luat-o de la capăt. Au obosit, s-au supărat, s-au împăcat și au vrut să se mai joace puțin. Copilăria fără poveste și joc nu există. Iar acum, când vremurile s-au schimbat, când au apărut simulatoarele pe calculator și socializarea pe smart-phone, prieteniile sunt virtuale și viața se întâmplă pe ecran.

Clubul Rotaract Sighet, în colaborare cu  Clubul Interact Sighetu Marmației și Asociația Sportivă „Clubul Român de Țurcă” vă așteaptă, cu mic cu mare, să depănăm amintiri și să legăm prietenii.
Contact: Flaviu Gyalog – 0746.756.424
Rotaract Sighet

oferta-wise

1 Comentariu

Click aici pentru a comenta

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  • Copilaria!
    Copilaria este cea mai fericita etapa a vietii!Sensul ei este de-a deprinde si asimila cat mai multe noutati!Jocurile copilariei nu se uita niciodata,ele sunt transmise din tata-n fiu!Noi,generatia mea,am avut o copilarie frumoasa,am locuit la curte si te miri din ce ,ad hoc,organizam si confectionam recuzita pentru diferite jocuri!Cand am fost copil nu aveam grija zilei de maine,cat era ziulica de mare ne-o petreceam jucandu-ne!Nu aveam multe jucarii la indemana, dar pe care le primeam,le pastram cu sfintenie ca adevarate valori!In marea majoritate a jocurilor,daca nu aveam cele necesare lui,le confectionam,din hartie ,lemn sau carpe,care ne erau la indemana!Ne bucuram de ce realizam,le pastram ascunse prin locuri de numai noi stiute si atunci cand copiii de prin curtile invecinate,ne adunam pentru joaca,aveam de toate,chiar daca nu semanau cu cele reale,noi ne inchipuiam ca sunt!
    Copilaria mea nu o pot uita!Astazi dupa zeci de ani traiti,imi amintesc cu drag de ea,de poznele si nazbatile pe care le-am facut,de juliturile obtinute in urma harjonelilor,de certurile parintilor pentru distrugerile facute! Intotdeauna am fericiti,deoarece am fost copii si ne-a placut joaca si jocurile!Actiunile de duminica sub genericul „Jocurile copilariei” imi readuc in minte copilaria mea,pe care o povesteam copiilor mei,o copilarie lipsita de jucarii dar plina de jocuri!Nu va pot spune cat de suparat eram atunci cand vremea nu ne era prielnica sa ne jucam afara.Stateam in casa, ne uitam pe geam la trecatori,asteptand zile mai bune sau pe loc ne organizam un loc de joaca din scaune mese sau alt mobilier,din cearsafuri si cuverturi,din diferite obiecte, care in inchipuirea mea reprezenta ceva din viata,ceva real,ceva ce si astazi mi-au ramas in minte!Parintii erau mai ingaduitori cu noi,MAMA,ne era alaturi intotdeauna si se uita cu admiratie la noi cum ne jucam si ce recuzita inventam!Copilaria mea a fost altcumva de cum sunt copilariile de azi,mai vesele,mai pline de viata si haz,mai la care intotdeauna trebuia sa ne punem mintile la munca si sa inventam ceva!Ceva ce ne-au facut fericiti,ceva ce ne bucura zilnic copilaria noastra,ceva care scotea din noi frumosul vietii de-a fi copil si de a ne juca,formandu-ne deprinderi ce mai tarziu in viata ne-au fost folositoare!
    Copilaria nu se uita,in noi ea traieste si astazi,de multe ori atunci cand vedem copiii jucandu-se,jocuri adevarate,ne vine instantaneu dorinta sa ne prindem in ele,caci tot copiii am ramas doar un pic mai in varsta dar dornici de „Jocurile copilariei”!!!Scriind,am retrait cateva momente din copilaria mea,ma simt mai fericit ca inca pot sa m-i le mai amintesc si ca le-am avut,ca am avut o copilarie asa cum astazi nu-i si nici nu se poate inchipuii cat de frumoasa a fost!

oferta-wise