Actualitate Cultură Știri

Sighet – joi, 31 octombrie 2019, premiera filmului „Între Chin și Amin”!

sursă foto: Toma Enache
image_printPrinteaza

Mult așteptata premieră sigheteană a filmului „Între Chin și Amin”, în regia lui Toma Enache, va avea loc joi, 31 octombrie 2019, orele 18:00, la Sala de Spectacole „Monica Chifor” a Școlii de Muzică și Arte Plastice (str. M. Eminescu, nr. 9 -5). 
Din distribuție: Constantin Cotimanis, Vali V. Popescu, Ana Pârvu, Kira Hagi, Ciprian Nicula, Alexandru Mereuță, Michael Szegedi, Kim Ciobanu, Laurențiu Stan, Csaba Ciugulitu etc.

Filmul are ca temă odiosul fenomen de „reeducare” de la Pitești, a studențimii române, inițiat de Partidul Comunist Român, ca formă a distrugerii elitelor din România în anii ’50. Studiat îndelung de organisme interne și internaționale după 1989, „fenomenul Pitești” este unul dintre cele mai negre capitole din istoria comunismului și a întregului secol XX.” (Marina Cușa, jurnalist)

„Între chin și amin este un film care te duce în iad, îți arată că oamenii pot deveni brute, te scufundă în smoala încinsă a lumii păcătoșilor, te ține acolo sufocat și revoltat, cu lacrimi de neputință în ochi, pentru ca apoi să te ridice spre rai. Ridicarea aceasta se produce prin iubire sau credință. ” (Ciprian Hagi, jurnalist)

La premiera din Sighet va fi prezent regizorul Toma Enache împreună cu doi protagoniști ai peliculei. Încă nu vă dezvăluim numele lor (Sic!)!

Clubul Rotary Sighet este organizatorul premierei filmului din municipiul nostru.

Biletele se vor distribui începând de luni, 28 octombrie, prin intermediul membrilor Clubului Rotary Sighet, iar cele nevândute cu 30 de minute înainte de proiecția de la Sala de spectacole.

Prețul unui bilet: 15 lei.

Salut, Sighet!

 

 

oferta-wise

8 Comentarii

Click aici pentru a comenta

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 • Mai in glumă, mai in serios, o sa angajez un detectiv sa gasesc un membru al Clubului Rotary!

 • Sergiule, te salut cu mult drag!
  Te asigur că marile și consistentele acțiuni culturale ale Sighetului au fost organizate și susținute de Clubul Rotary Sighet. Regret că, probabil, nu ai fost părtaș sau , din diverse motive, nu ai urmărit acțiunile Clubului Rotary Sighet din anii trecuți, care au dat consistență culturii locale, de aceea te invit să participi și să beneficiezi de actiunile clubului, sau, cluburilor, pentru că sunt două. Îți urez succes!

  • Te salut cu drag, prieten si fost coleg de munca!
   Cunososc din afara cluburilor rotariene, bogata si diversificata activitate a acestora si iti dau totală dreptate cand spui ca ele au participat activ la imbogatirea vieții culturale a orasului nostru! La multe am participat ca beneficiar si am fost incantat de ele! Am scris acele fraze, in ideea ca se va nominaliza un loc, o persoană sau mai multe pentru a-mi achiziționa un bilet la premiera filmului si nu ca o critica! Nu-mi permit asa ceva si nici nu am motive, cluburile rotariene au fost si sunt alaturi de sigheteni, am citit in presa sau in alte publicații despre activitatea lor, activitate culturală, de binefacere si sprijin umanitar, de strângere de fonduri pentru investiții locale care vin in sprijinul populației municipiului si am numai cuvinte de laudă la adresa lor!
   Te asigur ca voi merge la premiera daca voi găsi un bilet la sediul unde se organizează si nu colindand orașul, pentru a găsi un cunoscut, care stiu ca este rotarian si posibil sa aiba bilete de vanzare!
   În rest, sa auzim numai de bine si de organizarea a cat mai multor activități de acest gen de către cluburile Rotary, ca sunt necesare!
   Cu respect si stima, Sergiu O. Luscalov!

 • Salut, Sergiule!
  Regret că, probabil, nu ai urmărit acțiunile culturale ale Sighetului, susținute și promovate de Clubul Rotary Sighet, care au dat consistență culturii locale, dar, te invit să participi și să beneficiezi de următoarele. Te rog să nu ratezi premiera, sau, difuzarea filmului la care se face referire – INTRE CHIN ŞI AMIN – mai ales că actorul și regizorul Toma Enache, machedon și maramureșean prin adopție, este un mare iubitor al locurilor noastre.
  Un amănunt, a regizat și piesa JANKA, cu Maia Morgenştern, premiera având loc la Sighet.
  Îți urez succes!

 • Am urmarit cu emotie filmul, cu lacrimi in ochi si nod in gat, un film marturie a unor timpuri infernale. Cum sa nu urasti comunistii, oricat de crestin ai fi, cand au fost capabili de asemenea monstruozitati? Am fost parte din poveste, eroina principala numindu-se Lia, intocmai ca mine si am vibrat de cate ori am auzit pronuntandu-se : Lia, Lia mea! Dragostea da aripi unui pumn de lut robit durerii si unei clipe fugare ii da ilzia eternitatii. Regret ca sighetenii au uitat, in goana dupa supravietuire, ca mai exista si un suflet care simte nevoia de un rasfat, in cazul de fata, vizual. Mi-as fi dorit o sala plina pana la refuz, asa cum ar fi meritat un asemenea film. Felicitari regizorului, actorilor si tuturor celor implicati pentru ca noi sa putem urmari un film de asemenea calitate! Spre surprinderea mea, n-au fost politicieni in sala, in schimb cei care au vizionat filmul au fost oameni de calitate! Reintalnirea cu ei mi-a umplut sufletul de emotie pozitiva. Multumesc!

 • Va multumesc D-na Lia Muste pentru frumosul comentariu facut, referitor la acest exceptional si documentar film. Nu sunt in tara si l-am vizionat doar imaginativ, altfel citind multe despre sistemul de „reeducare” de la Pitesti. O persecutie draconica umana, cu asasinate bestiale care nici unde nu s-au mai intalnit, un apogeu al terorii ideologiei comuniste, cea mai hidoasa si brutala blasfemie a sentimentului spiritual, familial si uman al intregului secol XX.

oferta-wise