Actualitate Știri

Sighet – Liceul „George Pop de Băsești” – START la ecOprovocare!

image_printPrinteaza

Programul extracurricular ecOprovocarea a fost creat de asociația ViitorPlus, în urmă cu 8 ani, din dorința de a acoperi nevoia de educație pentru mediu a tinerelor generații. Inițial s-a derulat sub forma unui concurs de activități practice pentru mediu, iar ulterior, cu ajutorul experților, asociația a dezvoltat și o curriculă specială, bazată pe educație non-formală.

La nivelul liceelor participante există unul sau mai multe grupuri de profesori coordonatori și elevi interesați, care învață împreună și organizează activități unde își implică și colegii și alți membri ai comunităților locale. Inițiativa a obținut Titlul de „Cel Mai Bun Proiect Educațional de Mediu din România în 2014” în cadrul Energy Globe Awards.

Adresat profesorilor și elevilor de liceu din toată țara, concursul încurajează activiățile practice cu rezultate concrete de protejare a naturii. Categoriile de concurs sunt: reciclare, plantare de puieți, amenajare de spațiu verde, igienizare și târguri tematice (schimb de obiecte reutilizabile).

Liceul Teoretic “George Pop de Băseşti” Sighetu Marmaţiei este înscris cu 3 echipe în cadrul acestui concurs, pe următoarele domenii:
1. Reciclare – o echipă de 4 elevi, coordonată de prof. Panovici Aurica.
2. Igienizare – o echipă de 4 elevi, coordonată de prof. Coman Claudia.
3. Amenajare de spaţiu verde – o echipă de 5 elevi, coordonată de prof. Krişan Cristina.
Prin acţiunile noastre, dorim să contribuim la:

  • Conştientizarea simţului civic –  încercăm să mobilizăm comunitatea înspre sprijinirea şi protejarea mediului.
  • Protejarea mediului prin reciclare, igienizare, protejarea spaţiilor verzi şi dezvoltarea unui „canal de reciprocitate” între om şi natură.

În cadrul acestor activităţi, liceul nostru se angajează să amenajeze şi să înfrumuseţeze spaţiile verzi din cadrul diferitelor instituţii publice.

Educaţia pentru mediu are scopul de a îmbunătăţi calitatea vieţii, poate ajuta oamenii să câştige cunoştinţe, deprinderi, motivaţii şi valori de care au nevoie pentru a gospodări eficient resursele pământului şi de a-şi asuma răspunderea pentru menţinerea calităţii mediului.

Dacă înţelegem toţi că trebuie să luăm în serios protecţia mediului şi că un mediu înconjurător sănătos e un drept important al fiecăruia, va fi mai uşor să acționăm ACUM.

La finalul concursului, echipa cu cel mai mare punctaj din fiecare categorie de concurs va fi premiată cu 5 locuri în Tabăra de leadership pentru mediu (4 elevi și un profesor). De asemenea, se vor acorda premii, în valoare de 20.000 ron, pentru cei 25 de câștigători (5 echipe).

Comunicat de presă

oferta-wise

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

oferta-wise