Actualitate Știri

Sighet – Liceul „Leöwey Klára” participă la Proiectul European Euroscola 2017

image_printPrinteaza

Liceul „Leöwey Klára” din Sighet participă la Proiectul European Euroscuola 2017, cu tema prezervarea patrimoniului arhitectural. Echipa de proiect (alcătuită din elevii: Balint Erika, Gotha Helg, Kövy  Nándor, Kramarik Rebecca, Kuzmik Noémi, Kuzmik Nóra, Maruszcsák Máté, Réti Máté, Csurka Eszter, Csongovai Helga, Alb Mihai Florin, Stanciulete Monica, Benedek Rolland, Ardelean Denisa, Lăschian Karina, Bobroczkyi Rebecca, Schreiner Karola, Nagy Emese, Cziple Gergö, Varhanyiovszky Réka, Szabolcsi Bianka, Orosz Anna, Orosz Andrea, Szeibert Xavér, coordonați de prof. Andreea Biro și Szilárd Pesek) a conceput o campanie de promovare a Castelului Haller – sediul liceului:

 

Cea de a X-a ediție a concursului național pentru licee, EUROSCOLA 2017- 2018, ediție se va desfășura sub titlul generic „Rolul patrimoniului românesc în consolidarea identității europene”.

La începutul anului 2017, reprezentanții Parlamentului European și ai Consiliului Uniunii Europene au ajuns la un acord provizoriu cu privire la decizia de proclamare a anului 2018 drept „Anul european al patrimoniului cultural”.

Scopul acestei inițiative este de a aduce mai puternic în centrul atenției istoria și valorile europene și de a întări sentimentul existenței unei identități europene. Principalele obiective ale inițiativei sunt: promovarea diversității culturale, a dialogului intercultural și a coeziunii sociale; sublinierea contribuției economice a patrimoniului în sectoarele creative și culturale, precum și la dezvoltarea locală și regională; reliefarea rolului patrimoniului cultural în relațiile externe ale Uniunii, inclusiv sub aspectul prevenirii conflictelor, al reconcilierii post-conflict și al refacerii elementelor distruse ale patrimoniului cultural.

Parlamentul European a creat programul Euroscola pentru a informa tinerii despre procesul de integrare europeană și pentru a promova participarea lor la construcția Uniunii Europene. Programul reunește periodic elevi de liceu din cele 28 de state membre, oferindu-le ocazia, pe parcursul unei zile, de a afla cum funcționează Parlamentul European, de a se cunoaște între ei, de a-și împărtăși viziunile și așteptările.

Evenimentul Ziua Euroscola este organizat la Strasbourg de mai multe ori pe an. Fiecare eveniment reunește peste 500 de elevi din toată Uniunea Europeană. (http://www.europarl.europa.eu/romania/ro/ue_si_tinerii/euroscola.html)

oferta-wise

1 Comentariu

Click aici pentru a comenta

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

oferta-wise