Actualitate Știri

Sighet – Sistem de supraveghere video

image_printPrinteaza

În prezent, Sighetul Marmației nu dispune de un sistem de supraveghere video integrat, astfel că, implementarea unui astfel de sistem la standarde europene va conduce la îmbunătățirea climatului de ordine și siguranță publică în municipiu.

„Proiectul „Viitor sigur” a fost depus spre finanțare în cadrul Programului Operațional Comun România-Ucraina, Obiectiv tematic 8 – Provocări comune în domeniul siguranței și securității, Prioritatea 4.3 – Prevenirea și combaterea criminalității organizate, în cooperare cu instituțiile poliției. Partenerii proiectului sunt municipiul Baia Mare și localitățile Ivano-Frankivsk și Solotvino din Ucraina. Valoarea totală a proiectului este de 1.461.700, 16 Euro, din care suma de 163.978, 32 Euro revine municipiului Sighetu Marmației, cota de contribuție proprie a municipiului fiind de 2, 22%. În cadrul investiției sunt prevăzute un dispecerat central de monitorizare, infrastructura de transfer de date, echipamente de trasmisie date și o rețea de 30 de camere video fixe și mobile ce vor fi amplasate în 17 locații din municipiu. Perioada de implementare a proiectului este de 24 de luni.”, a declarat av. Vasile Moldovan, primarul municipiului.

Salut, Sighet!

oferta-wise

6 Comentarii

Click aici pentru a comenta

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 • Ma bucur sa aud si sa citesc asemenea informații care vin in asigurarea siguranței cetățeanului sighetean! Infracționalitatea în acest târg de graniță creste, nu cred ca patrulele instituțiilor de apărare din cadrul ministerului de interne existente in oras pot face față acestui flagel, sistemul video cu camere de vederi fixe si mobile se impunea! Asteptam aceasta investitie, o dorim realizata, dorim să fie funcțională, sa conduca la o mai mare liniste a locuitorilor Sighetului si într-un final, la scăderea infracționalității! Eu unul sunt constient de importanta acestui sistem, sunt pățit cu „relele” unor concetățeni care se ocupă cu „furtisaguri”, au o atitudine nesociala, ce nu cadreaza cu comportamentul liniștit al marii majorități a populației locale, indiferent de etnie… infractionalitatea nu are culoare, ea se naște în urmă relei sau bunei educații primite! Singura conditie de a scapa de ea este ca organele in drept sa intervine promt si sa ia masurile ce se impun! Cand rauvoitorul simte pe „pielea sa” măsuri pecuniare sau privative de libertate, cand stie ca este urmărit de mai multi ochi ale camerelor de vederi, în spatele cărora exista alti ochi responsabili, care vor iniția acțiuni de intervenție pentru starpirea faradelegilor observate, atunci cetățeanul cinstit va simti ca cineva îl apara! Existau pe vremuri camere de luat vederi, montate în locuri care le cereau, nu stiu de ce au fost desființate, mai ales că în urma imaginilor luate a fost elucidata o crimă!
  Acest sistem de camere va fi al treilea ochi al organelor de ordine si poate va duce la cresterea linistii si sigurantei noastre, ca in prezent suntem vulnerabili in fata infracționalității!

 • Aceste sunt acte criminale care sunt aplicate cu un singur scop , acela de control total al cetățeanului .
  Nu am nimic în ceea ce privește „rezolvarea” actelor criminale , dar în mare parte aceste date video sunt , de cele mai multe ori , folosite în scopuri criminale împotriva cetățeanului. Aceste acțiuni trebuiesc controlate și verificate dacă sunt legale și în confruntate cu legile ONU . Mă îndoiesc că cei ce au în acțiune asemenea idioțenii au cercetat și confruntat acțiunile lor cu aceste legi. Încă odată , nimic împotriva acelor acte criminale și rezolvarea acestora. În majoritatea Țărilor Europene , aceste acțiuni sunt reglementate printr-o lege specială , iar datele acestea sunt controlate STRICT de o instituție specializată în aceste situații , iar garanția folosiri acestora doar în anumite scopuri , o dă Statul Român , precum și garanția ne-înstrăinării sau folosirii acestor date , fără acordul celui în cauză . Care sunt acei , sau acele legi „made Moldovan” care î-mi garantează mie ca cetățean ca aceste date nu vor fi ” scăpate ” sau furate , de programele bandiților de pe Internet , și folosite în scopuri criminale , împotriva Cetățeanului . Dumneata D-le Moldovan , ca Advocat ar trebui să cunoașteți aceste aspecte …………………
  Iar pentru TOȚI Cetățenii Sighetului , acest „sistem de supraveghere” eu îl numesc criminal , există de foarte mult timp în Orășelul nostru , și a fost folosit până acuma nu numai pentru „supraveghere” ci și în alte scopuri mai puțin Ortodoxe nu numai de poliția Sighet , ci și de alte „elemente” certate cu Dreptul Cetățeanului la Libertate , și drepturile acestuia la o viață Privată. Dar în ” împuțitura” asta de legislație Română asemenea ACTE CRIMINALE sunt totdeauna binevenite.
  Nu e așa d-le av. Moldovan ???

  • Domnule Urlateanu, Comentariul D-stra este dur, dar cu mult adevar. Eu banuiesc ca din moment ce s-a primit aprobarea instalarii acestora, s-a verificat si daca din punct de vedere Legislativ este OK.
   Cu respect.

  • Conspiraționiștii au vașnici reprezentanți peste tot. Așadar… Urlați 5 minuteeee!
   „Dumneata D-le (Urlă-țeanu) ca (inginer) ar trebui să cunoașteți acest… (semnal CFR-istic).

   • Replică de doi bani , construită în „ograda neuro-psihică”a lui dârdăilă-Ardelean făcând pe Măscăriciul. Ce poți să spui altceva . Nu mai are omul dreptul la replică și la părere că vin ăștia , împuricații , împușcații , învățăcei coate rupte .
    Mai lăsați lumea în pace și aruncați-vă gâlceava voastră otrăvită în ograda voastră că aveți o sumedenie de impurități în ea . Dreptul la liberă exprimare , dreptul la replică , o are tot Cetățeanul într-o Țară Democrată.
    O fi el CFR-ist , sau ce-o fi , dar parcă tu ești S(i)FI-list. Și-a pus omul și el un semn de întrebare , întrebare care de altfel cu toții trebuie sa ne-o punem , ce e rău în asta ?
    Nu poate omul să scoată un cuvânt că , hop și „Casa de ….(Cultură)”…… ce cultură !?
    Scuze redacției pentru …. =vulcanizare =, dar uneori este necesar. O zi bună!

oferta-wise