Actualitate Știri Video

Sighet – Tabăra Internațională Rotary, ediția a VI-a! [VIDEO]

foto: Ion Mariș
image_printPrinteaza

A devenit deja o tradiție ca la începutul lunii august, Sighetul să găzduiască o tabără internațională destinată tinerilor, tabără ce se desfășoară sub binecunoscuta “emblemă” ROTARY. În acest an, vineri, 02 august, a avut loc deschiderea oficială a taberei internaționale organizată de Rotary Club Sighet Voievodal, având sprijinul cluburilor Rotary Sighet, Rotary Vișeu de Sus și Rotaract Sighet, dar și al altor instituții și firme sighetene. La tabăra din acest an (la care cererea a fost de câteva ori mai mare decât numărul locurilor disponibile!), participă 13 tineri (cu vârste cuprinse între 16 și 21 de ani) din Cehia, Rusia, Elveția, Germania, Spania, Marea Britanie, Taiwan, Franța, Turcia, Egipt și Italia.

Primarul municipiului Sighet, Horia Scubli, membru Rotary și inițiatorul taberei, a fost prezent la deschiderea oficială a taberei, care a avut loc la sediul primăriei, la ceremonie fiind prezent și Viorel Brad (Rotary Club Arad), responsabilul programului YEP la nivelul Districtului 2241. Au fost prezenți și președinții cluburilor Rotary Sighet Voievodal (Gabriela Pipaș), Rotary Sighet (Ioan Oniga), Rotaract Sighet (Florin Pralea), Dan Iurca (asistent guvernator și supervizorul programului… culinar al taberei) dar și alți membri ai cluburilor implicate în desfășurarea taberei.

Responsabilul cu activitățile din program (diversificate și foarte „apetisante”), pe parcursul celor 10 zile de tabără, este Crina Pârja, membră a Clubului Rotary Voievodal. Ceremonia de deschidere a dat startul oficial unui program care oferă tinerilor ocazia de-a cunoaște Țara Maramureșului în detaliile cele mai atractive: turistice, culturale, culinare etc…

A șasea ediție a Taberei Internaționale Rotary de la Sighet oferă tinerilor participanți un “pachet tradițional” consistent, prin care se vor bucura de muzica și dansul maramureșean, meșteșugurile locale, obiectivele turistice consacrate (Mănăstirea Bârsana, Mocănița etc.), și mai ales, alături de voluntari locali, vor avea ocazia să interacționeze cu… oamenii buni ai zonei!

Distracție plăcută tinerilor din lumea largă, sosiți la noi ca să se îmbogățească spiritual din frumusețile durabile ale Maramureșului!

Ion MARIȘ
Rotary Club Sighet

oferta-wise

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

oferta-wise