Actualitate Știri

Sigheteanca Aurelia Vișovan și-a îmbogățit palmaresul la Bruges (Belgia)!

pianista Aurelia Vișovan
image_printPrinteaza

În perioada 31 iulie 2019 – 7 august 2019, la Bruges (Beligia), s-a desfășurat Competiția Internațională de Muzică Antică (INTERNATIONAL COMPETITION MUSICA ANTIQUA 2019), la care au participat 27 de tineri muzicieni.

Competiția s-a axat pe repertoriul clasic și romantic, iar juriul internațional a fost alcătuit din cele mai importante personalități în domeniu. Preselecția a demarat miercuri, 31 iulie 2019, iar finala s-a desfășurat miercuri, 7 august 2019.

Sigheteanca, românca, pianista Aurelia Vișovan a câștigat finala competiției care s-a focalizat, în actuala ediție pe fortepiano (denumire a pianului în secolele XVIII- XIX; de asemenea, termenul desemnează stadiile de dezvoltare ale pianului din acea perioadă. Fortepiano cuprinde mai multe instrumente și tipuri de instrumente, deoarece în cele două secole s-a experimentat mult în privința construcției de piane, deci termenul are un înțeles foarte larg. Motivul pentru a cânta pe fortepiano este încercarea apropierii de universul sonor al compozitorilor la momentul compunerii piesei și dorința de autenticitate).

Premiul doi a fost câștigat de pianistul rus Dmitry Ablogin, iar pe locul trei s-a clasat tot un reprezentant al tinerilor muzicieni ruși, Ekaterina Polyakova. Taiwanezei Tzu-Yu Yang i-a revenit o onorabilă mențiune.

S-au mai acordat două premii speciale: premiul publicului, rusului Dmitry Ablogin și celălalt, pentru înregistrarea unui CD cu muzică clasică, sighetencei Aurelia Vișovan.

Cu mândrie ”locală”, o felicităm pe Aurelia Vișovan pentru cele două premii obținute prin care, demonstrăm și noi, românii, că suntem pozitiv vizibili în Europa elitelor!

 

Salut, Sighet!

oferta-wise

6 Comentarii

Click aici pentru a comenta

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  • Am dedicat acest concurs si muzica pe care am interpretat-o in cele trei etape bunicii mele, Aurelia Visovan, trecuta recent la cele vesnice… a fost alaturi de mine in toate momentele importante din viata mea si doresc sa o fac partasa si la acest succes!

  • Un eveniment care ne bucura, recunoașterea valorii unei sighetence pe scenele lumii ne fac mândri că o avem! Sighetul nu duce lipsă de valori, printre acestea se numără și Aurelia Visovan, o muziciana deosebita! Felicitări si la cat mai multe succese!

  • Va multumesc tuturor pentru mesaje, incurajari si rugaciune. Fiica mea e undeva intre 2 avioane…

  • Felcitari din plinatatea inimii pentru noile succese obtinute si pentru dedicatia atat de frumoasa si bine adresata. Credinta in Dumnezeu, talentul si sarguinta multa nu pot aduce decat succese, numai in acestea putand fi concretizate. Este atat de frumos urmat si petrecut timpul, in tridimensionarea lui: trecutul cu frumoasele succese adunate, prezentul cu perfectionarea si trairea lor, in perspectiva frumoasa proiectata in viitor, bazata pe talent, munca si rugaciune, spre bucuria celor dragi, a celor apropiati, a tuturor acelora care-ti doresc si in continuare frumoase si noi succese, spre bucuria si multumirea ta, a parintilor, a sighetenilor, a romanilor.
    Inca odata felicitari si multe succese pe mai departe, cu multa sanatate si numai bucurii, atat de mult meritate.

oferta-wise