Actualitate Știri

EXCLUSIVITATE – Sigheteanca Aurelia VIȘOVAN va interpreta în PREMIERĂ MONDIALĂ un concert de George Enescu!

image_printPrinteaza

O adevărată revelație în lumea muzicii clasice românești! Prin strădania muzicologului clujean Cornel Țăranu, a fost descoperită în arhive o lucrare de tinerețe a marelui nostru compozitor George Enescu niciodată prezentată publicului și a cărei existență a fost unanim ignorată. Este vorba de „Concertul pentru pian și orchestră”, compus la Paris când compozitorul avea doar 16 ani. Concitadina noastră, Aurelia Vișovan, va avea onoarea de a fi prima interpretă a acestei lucrări scoase din uitare.

Concertul va avea loc la Cluj, vineri 24 noiembrie 2017, la Casa Universitarilor, Sala Auditorium Maximum, de la ora 19:00, și va fi susținut de Orchestra „Antonin Ciolan”, dirijor Gabriel Bebeșelea, solistă Aurelia Vișovan (asistent universitar la Universitatea de Muzică din Viena, Austria).

Alături de „Concertul pentru pian și orchestră” de George Enescu, vor fi interpretate și alte lucrări orchestrale de același compozitor.

Salut, Sighet!

oferta-wise

3 Comentarii

Click aici pentru a comenta

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  • Talente!
    Talente nascute pe plaiurile noastre, ne fac din nou cinste orasului! Numai acest exemplu trebuie sa dea de gandit administratiei sighetene pentru modul cum a inceput sa distruga cultura muzicala sigheteana, lipsind-o de independenta! Sunt multe talente sighetene care au pornit in cariera,de aici,din institutile noastre culturale,facand primii pasi in muzica in scolile renumite de pregatire muzicala!Acest lucru obliga administratia sa renoveze cat mai urgent sala „Viorel Costin”si cea a cinematografului,unde sa concerteze aceste talente autohtone sau din alta parte. Sala Scolii de muzica este corespunzatoare pentru concerte dar ca un concert sa fie reusit are nevoie si de grandoarea interioara specifica concertelor! Pe vremuri, sala cinematografului avea aceasta grandoare si frumusete, balcoane si loje, stucaturi si candelabre, fonica excelenta care o asemana cu salile de opera! Daca in trecut s-a putut, oare astazi de ce nu? Poate in viitorul apropiat vom viziona in aceste sali, maiestria interpretarii talentelor care s-au nascut aici, pe aceste locuri mirifice dar… uitate!

oferta-wise