Actualitate Cultură Social

Sigheteni invitați la… castel! (autor, Delia Pop)

image_printPrinteaza

De nouă ani Castelul Corvinilor din Hunedoara găzduiește un eveniment frumos: Târgul European al Castelelor, unde muzeografii, custozii și iubitorii celor mai cunoscute castele din țară, dar și de peste hotare, vin cu materiale de promovare turistică: pliante, hărți, înregistrări video, animatori etc, dar  și cu mult entuziasm și cu mult drag de… poveste. Poposind la standurile lor, promotorii castelelor te introduc fiecare în atmosfera propriului palat, îți povestesc cu pasiune și cu mândrie întâmplări, legende din trecut, dar și despre marile evenimente, concerte, festivaluri  pe care le organizează în zilele noastre, reanimând astfel pentru o vreme viața demult apusă a castelelor.

La ediția din anul acesta a Târgului European al Castelelor (ediția a IX-a, 07-08 iuni 2024), a fost invitată și sigheteanca Lia Stan, ea făcând parte din echipa de promovare a Castelului Karolyi din Carei (director – Dragoș Georgescu). Lia Stan, „regina ținutelor medievale” a venit cu întrega „suită” de rude și prieteni, toți îmbrăcați în costume medievale și au dat culoare, frumusețe și prestanță evenimentului. Sute de vizitatori de pe întreg globul au făcut fotografii cu sighetencele deghizate în regine, cu „regii”, „ducii” și „cavalerii” îmbracați în ținutele create de Lia Stan. „Suita regală” a Liei Stan a oferit și un moment artistic,  prin interpretarea unui vechi cântec medieval „Maniche Verdi” (varianta în limba italiana a cântecului popular englezesc „Greensleeves”). Interpretarea senzațională a doamnei Erika Pop a smuls aplauze, zâmbete de fericire și lacrimi din ochii spectatorilor.

Lia Stan, om făuritor de Frumos și Bucurie, munca, talentul și dăruirea cu care creezi încep să se bucure de recunoașterea pe care o merită! Noi toți care am făcut parte din „suita” ta, îți mulțumim pentru experiențele „regești” pe care ni le-ai oferit, iar în castelul inimilor noastre, tu ești… REGINA!

Delia POP

oferta-wise

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

oferta-wise