Actualitate Cultură

Sighetul este pregătit pentru… Noaptea Cercetătorilor Europeni!

image_printPrinteaza

Universitatea Babeș – Bolyai Sighet/ Extensia Sighetu Marmației găzduiește, în data de 30 septembrie 2022, cel mai important eveniment de promovare a cercetării științifice: Noaptea Cercetătorilor Europeni – în cadrul proiectului SCIENCE4FUTURE-II.

Proiectul SCIENCE4FUTURE-II inițiat de Comisia Europeană este finanțat prin Programul European HORIZON EUROPE și implică organizarea și desfășurarea evenimentului în Cluj – Napoca, Iași, Bistrița, Sighetu Marmației, Gheorgheni și simultan în peste 400 de orașe din Europa, fiind cea mai renumită initiativă de popularizare a științei. Proiectul are o istorie de 15 ani, perioadă în care a crescut o generație de tineri, unii îmbrățișând chiar cariera de cercetător.

Evenimentul are drept scop informarea publicului larg despre cercetarea științifică și despre impactul acesteia asupra vieții cotidiene dar și promovarea științei, inovației și cercetării. De asemenea, își propune prezentarea rezultatelor și metodelor de cercetare unui public larg, în special tinerilor – elevi, studenți, doctoranzi.
Copiii de toate vârstele, adolescenții și adulții vor avea oportunitatea de a participa activ la desfășurarea experimentelor științifice, de a discuta cu cercetători, dar și de a face cunoștință cu rezultatele științifice și modul lor de implementare.
Evenimentul se desfășoară pe trei secțiuni: Secțiunea I – Viitor print trecut, Secțiunea II – Sănătate și bunăstare printr-un mediu înconjurător curat, Secțiunea III – Dezvoltarea economică prin tehnologie și inovație.

Data: 30.09.2022;
Ora: 13:00 – 21:00 fizic;
Online: 9:00 – 24:00 la www.noaptea-cercetătorilo.eu
Locație: Sighetu Marmației, în curtea Extensiei UBB, str. Avram Iancu, nr. 6.

Consorțiul de instituții organizatoare: Universitatea Babeș-Bolyai Cluj-Napoca (cu facultățile și extensiile sale), Universitatea Tehnică Cluj-Napoca, Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară Cluj-Napoca, Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” Iași și Complexul Muzeal Bistrița-Năsăud.

Nu uitați: sunteți așteptați la Noaptea Cercetătorilor Europeni, Vineri, 30 septembrie 2022!

Salut, Sighet!

Sursă foto: Noaptea Cercetătorilor Europeni

oferta-wise

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Adresa ta de email nu va fi publicată.

oferta-wise