Actualitate Cultură Știri

Sighetul, „Împreună pentru viitor”!

image_printPrinteaza

Ministerul Educației Naționale, Asociația Children’s High Level, Inspectoratul Școlar Județean Maramureș, Consiliul Județean Maramureș, Primăria Oncești și Centrul Școlar de Educație Incluzivă Sighetul Marmației au organizat, în perioada 24-26 mai 2019, Festivalul Național de Dans „Împreună pentru viitor” .

Acest festival, inclus în cadrul Strategiei Naționale de Acțiune Comunitară (înregistrat în C.A.E.N. la poziția 28, Anexa nr. 7 la OMEN nr. 3016/09.01.2019), inițiat de Ministerul Educației Naționale și Asociaţia Children’s High Level Group este dedicat copiilor cu dizabilități și voluntarilor care se implică în integrarea lor.

Festivalul este organizat pe două secțiuni: dans tradițional și dans modern. Fiecare echipă este formată în mod egal din elevi voluntari proveniți din unități de învățământ care derulează parteneriate în cadrul SNAC (grădinițe, școli gimnaziale, licee) și elevi beneficiari cu cerințe educaționale speciale.

La ediția a XII-a a Festivalului național de dans „Împreună pentru viitor” de la Sighetul Marmației, au participat 217 copii din județele Argeș, Bihor, Botoșani, București, Iași, Mureș, Maramureș, Olt, Prahova, Satu Mare, Sălaj, Vrancea și Timiș.

Invitați speciali au fost 116 elevi de la Ansamblul folcloric „Mugurelul” de la Clubul Copiilor din Sighetul Marmației, Ansamblul „Doina” din Târgu Lăpuș, Ansamblul „Speranța” din Solotvino, Ucraina, Ansambul Școlii „Mircea Vulcănescu” din Bârsana și ansamblul „Cetățuia” din Oncești, precum și perechea de dans sportiv Hâncu Alexia și Alb Mihai Florin de la „MINI MAXI” din cadrul Școlii de Artă „Gheorghe Chivu”, Sighetul Marmației.

Grupurile de dansatori au fost admirate și aplaudate de Baroneasa Emma Nicholson de Winterbourne – fondator al Asociației Children’s High Level Group, Cătălina Chendea –  inspector de specialitate MEN, Vasile Moldovan – prefectul de Maramureș, Ildiko Bereș – viceprimarul municipiului Sighetul Marmației, Godja Matei – primarul comunei Oncești, Meda Ionela Știrbu – coordonator judetean SNAC, Neamț, Cris Frost – directorul de programe din cadrul organizației AMAR International Charitable Foundation, Diana Tascu, director Asociația Children’s High Level Group, Cristina Buda – Coordonator Județean SNAC Maramureș, Bănică Amelia – inspector școlar pentru activități extrașcolare, inspectori școlari județeni, consilieri județeni din Maramureș, directori și cadre didactice, părinți și admiratori ai participanților.

Baroneasa Emma Nicholson de Winterbourne a felicitat personal copiii și le-a înmânat medaliile.

Felicitări copiilor pentru rezultate și pentru munca depusă, felicitări profesorilor coordonatori care i-au pregătit și le-au fost alături!

Oresia Aurora MARFICI, director CSEI Sighet

oferta-wise

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

oferta-wise