Actualitate

Sighetul la zi(d) – Maidanul eroilor

image_printPrinteaza

Terenul viran de lângă Colegiul Național ”Dragoș Vodă” capătă valențe… naționale. Se pare că pe lângă diversele tipuri de resturi mai mult sau mai puțin menajere, ”maidanul nimănui” va deveni un loc de manifestări cultural-patriotice.

Mai multe coroane cu panglica tricoloră, cu inscripția ”Eroilor Neamului” au fost direcționate cu ”sfințenie” pentru a ridica prestigiul acestui teren aparent părăsit, dar care, în mod simbolic, adună respectul autorităților locale…

Oare este valabilă și la Sighet zicala: Eroii se sacrifică și trec…, ”resturile” rămân?!

Salut, Sighet!

oferta-wise

3 Comentarii

Click aici pentru a comenta

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  • Ce importanta mai are un gunoi in plus si un primar in minus! Peste tot pe unde circulam in orasul nostru, vedem numai gunoaie, focare de infectie, care asteapta o mana de gospodar! Mai are rost sa spun cine se face vinovat?! Nu cred, stie tot orasul, simtim ca ceva se intampla la primarie, este prea mare linistea, nu misca nimeni un deget, ca nu avem primar sa dea instructiuni sau poate avem dar nu-l intereseaza de cum arata Sighetul si ce groapa de gunoi a ajuns! Cladirile din centru se darama, circulam cu privirea pe sus sa nu ne trezim cu molozul cazut din cer, pe cap! Nu am crezut niciodata ca poate sa existe atat dezinteres gospodaresc la alesii nostri! Nu am crezut ca se poate ajunge la acest stadiu de pasivitate, si orice coltisor al urbei sa strige de mzeria ce l-a cuprins! Semnale au fost din partea noastra, am scos in evidenta neregulile care s-au produs, dar parca i-a intaratat pe edili?! Si mai rau au cazut in letargie! Piata centrala este un focar de infectie, mizerie peste tot, aleile sunt murdare si pline de gropi, apa musteste in balti, daca te uiti bine, mai gasesti urme de zapada murdara ramasa din gramezile netransportate! Ce sa sa mai vorbim de centru, ca sa traversezi strada atunci cand ploua, iti trebuie cizme de cauciuc! Trotuarele sunt numai valuri, asa au ramas dupa ce, neprofesionist, au fost puse pavelele la loc dupa interventia la canalizari! Astazi, in parc a fost harmalaie, glas de ciori s-a auzit, au sosit ca sa-si construiasca cuiburi printre crengile falnicilor castani! Azi-maine, nu mai poti circula prin el, riscam sa fim patati si sa ne trezim pe cap cu, urme de „noroc” venit din partea harnicilor pasari care an de an fac o mizerie de nedescris! Centrul si aleile din cartiere sunt pline de „rahat” canin… inca nu au fost educati atat cateii cat si stapanii lor ca urmele lasate trebuie curatate! Cred ca daca ar fi un concurs la orasul cel mai rau gospodarit, noi am fi fruntasi, lucru ce trebuie sa dea de gandit primariei, vine primavara si nu vrem sa ne trezim cu surprize urate atunci cand vom iesi la plimbare!

  • Ce asteptam de la cetateni daca insasi Primaria prin alesii locali permit la doi pasi de Centrul orasului depozitarea gunoaielor, nemaivorbind de faptul ca mai dau si exemplu negatív copiilor din Gradinita si Scoala de peste drum, iar ca bonus, elevilor de la Dragos Voda.
    Iar patriotismul si cinstirea eroilor se vede inaintea fiecarei sarbatori, se ingrasa porcul in ajunul Craciunului, toate la repezeala cu lucru de mantuiala si de ochii lumii.
    In cazul de fata cinstirea eroilor se observa si dupa sarbatori.

oferta-wise