Actualitate ONG

SOS Bambini România – Din suflet, pentru suflete!

image_printPrinteaza

În 2023, am avut privilegiul să fim martorii unei serii de evenimente minunate, oferindu-le copiilor noștri amintiri neprețuite, pe care le-au păstrat cu drag în inimile lor. Anul trecut a reprezentat un efort susținut al întregii echipe, lucrând împreună pentru a finaliza proiecte și inițiative anuale, dar și pentru a introduce activități noi și inovatoare. Am adoptat o abordare holistică, concentrându-ne pe proiecte de caritate, educație și sprijin psihologic, în dorința noastră de a fi mereu alături de cei pe care îi servim și de a-i susține în toate aspectele vieții lor.

PROIECTELE NOASTRE

Cu ocazia sărbătorilor de rit vechi, copiii din Poienile de Sub Munte și cătunul Cornățea din Maramureș au primit cadourile mult dorite. Am ajuns undeva la aproximativ 100 de copiii care s-au bucurat de un Craciun mai frumos.

Camera senzorială
În acest an la camera senzorială logopedul nostru a desfășurat activități de terapie logopedică cu preșcolarii și școlarii aflați în asistență maternală. Obiectivele terapiei au vizat în primul rând stimularea și îmbunătățirea funcționalității motricității organelor fono-articulatorii și dezvoltarea respirației corecte
abdominale. Majoritatea copiilor au făcut exerciții de dezvoltare a vocabularului și a contrucțiilor morfologice corecte, în paralel cu îmbunătățirea abilităților articulatorii.

Proiect sportiv
Antrenamentele de fotbal propuse fetelor din case de tip familial și din familii dezavantajate au reunit un grup frumos de adolescente care prin intermediul sportului încearcă să-și depășeasca fricile și să devină disciplinate si riguroase. Acest proiect frumos oferă posibilitatea fetelor de a ieși din mediul lor (prin intermediul cantonamentelor) și de a socializa cu grupul de egali.

Grupuri de suport
Acest proiect adună grupuri de asistenți maternali supervizați de psihologii din cadrul asociației. Se desfășoară atât sesiuni individuale, cât și în grup, atât cu copiii, cât și cu membrii familiilor acestora. Serviciile psihologice oferite includ, de asemenea, parteneriate cu școlile frecventate de copiii beneficiari. Astfel, colaborarea cu cadrele didactice furnizează informații valoroase pentru evaluarea și intervenția psihologică, precum și pentru monitorizarea progreselor copiilor. Valorile fundamentale în care credem și care ghidează activitatea noastră sunt: profesionalismul, corectitudinea și confidențialitatea informațiilor.

1 Iunie
Am marcat Ziua Copilului într-un mod unic. Ne-am bucurat de toate plăcerile copilăriei! Am petrecut timp jucându-ne, râzând și făcând noi prietenii. 1 iunie este acea zi specială în care inocența copilăriei încântă pe toată lumea, indiferent de vârstă. Ne-am simțit fericiți să putem aduce zâmbete pe fețele copiilor!

Tabăra de vară
În acest an, 180 de copii din Poienile de Sub Munte, Maramureș, au avut parte de activități distractive în cadrul taberei de vară. Ne-am bucurat să putem oferi o vară aparte unor copii deosebiți! Acest proiect anual are o importanță deosebită pentru noi, deoarece ne oferă ocazia să lucrăm cu copii care sunt extrem de entuziasmați de ceea ce le oferim, ei nefiind obișnuiți să participe la astfel de activități în restul anului.

Proiect recuperare școlară
Centrul de zi Micul Prinț reprezintă un hub vital pentru activități sociale, educative și recreative destinate copiilor din Asistența Maternală, centrele de zi și ocazional din casele de tip familial. Prin intermediul acestui proiect, am implementat o varietate de activități:
Activități ludice, recreative și de socializare cu un caracter terapeutic.
Program de învățare remedială/recuperare școlară.
Dezvoltarea abilităților profesionale și a aptitudinilor pentru o viață independentă.
Oportunități de voluntariat.
Întâlnirile cu copiii au loc de două ori pe săptămână, iar în acest an, după evaluări, am fost încântați să constatăm progrese semnificative în evoluția lor.

Parc de aventură
Am avut parte de două zile pline de aventură la LunAventura, unde copiii noștri au escaladat, au experimentat senzația de a „zbura” cu tirolienele și s-au întors acasă cu un bogat bagaj de amintiri care le-au umplut inimile de bucurie!

Curs formare voluntari
Formarea continuă a voluntarilor stă la baza muncii deosebite pe careaceștia o desfășoară cu copiii care vin la activitățile centrului de zi Micul Print. La început de an școlar am organizat workshopul „Incursiuni în lumea jocului și joacă”.

Futuro della quasi Europa
Datorită colaborării cu Biserica Valdeze, am pus în practică proiectul „Futuro della quasi Europa” în perioada aprilie-august 2023, având ca beneficiari 15 tineri, dintre care 5 provenind din sistemul de protecție a copilului. Scopul proiectului a fost de a oferi suport, prin intermediul personalului specializat, pentru a le asigura un viitor academic și profesional. Pentru copiii din case de tip familial, accentul s-a pus pe pregătirea pentru examenul de bacalaureat. Cu câțiva tineri, am lucrat la elaborarea CV-urilor și identificarea posibilelor locuri de muncă în funcție de abilități. De asemenea, ajutorul s-a concentrat și pe învățarea de reguli de autogospodărire, pregătindu-i pentru viața independentă. În timpul verii, am organizat activități recreative, cum ar fi ieșiri la piscină și excursii în munți.

Petrecerea de Moș Nicolae
În luna decembrie, am organizat o petrecere de Moș Nicolae pentru aproximativ 80 de copii și adolescenți, beneficiari și voluntari ai asociației noastre. La eveniment au participat și conducerea asociației Sos Bambini România, personalul din Sighet, precum și un invitat special din consiliul director din Italia. Bineînțeles, Moșul a fost prezent și a adus cadouri pentru toată lumea, după ce s-a bucurat de programul artistic oferit de participanți.

Charity Shopping
Un alt proiect care a ajuns la a treia ediție a fost Charity Shopping. Datorită colaborării excelente cu firma clujeană „La Donna”, am reușit să organizăm un magazin temporar pentru o săptămână.
Articolele vestimentare deosebit de atrăgătoare au captat atenția clienților, care au plecat acasă cu piese elegante și, în același timp, au contribuit financiar la proiectul Micul Prinț. Încă o dată, suntem recunoscători partenerului nostru în proiect, „La Donna”, care răspunde cu promptitudine la apelul nostru în fiecare an.

Colindul Regal
Colindul Regal a fost un concert de colinde absolut extraordinar! Le mulțumim din suflet celor de la Transilvania Regală pentru organizarea și sprijinul acordat acestui proiect minunat. Publicul a fost fermecat de atmosfera de poveste creată!

Încărcați pozitiv de un an plin și mai ales de un sfârșit de an special pășim în noul an plini de entuziasm și cu multă poftă de muncă!

Și toate acestea le facem… DIN SUFLET PENTRU SUFLETE!

Comunicat de presă

oferta-wise

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

oferta-wise