Actualitate ONG Știri

Speranța are… buletin! (autor, Camelia Pesek)

image_printPrinteaza

Puțină lume știe că în orașul nostru, acum 14 ani, a pornit la drum o mână de tineri entuziaști dornici să aducă o schimbare în lume, lume care și atunci era, ca și azi, încărcată de suferință și durere. E vorba despre o inițiativă de voluntariat creștin, tineri uniți de principii precum solidaritate, fraternitate și dragoste față de semenii lor.

Chiar dacă pe atunci se știa prea puțin despre ce înseamnă voluntariatul, de fapt nici nu avea conotații neapărat pozitive în accepțiunea generală, un om cu o mentalitate total diferită de cea a vremii, dar, mai ales, cu simplitate și dăruire, a reușit să pună bazele grupului Speranța, grup de tineri voluntari a cărui activitate încă bucură mulți dintre frații mai ”mici” ai orașului nostru.

Părintele franciscan Filippo Aliani, cel care timp de mai bine de 10 ani și-a desfășurat activitatea de preot catolic misionar la Sighet, activitate concretizată printr-o serie de servicii sociale, dar, mai ales, prin aportul pe care și l-a adus efectiv la schimbarea în bine a vieții multora din cei pe care i-a întâlnit, este cel care a avut un vis… visul de ajuta la crearea unei civilizații a iubirii și fraternității pe pământ.

”Episodul” grupul „Speranța” este doar unul dintre multele părți frumoase care au constituit ”filmul” proiectului desfășurat de padre Filippo în orașul nostru, și, deși el acum este în Georgia, povestea continuă cu succes prin moștenirea lăsată aici la Sighet în oamenii cu care a colaborat și care azi coordonează proiectele care au luat naștere acum câțiva ani.

Acum, în ceas aniversar, le dorim acestor tineri forță și entuziasm să continue acest frumos vis al căror protagoniști sunt, să nu uite de principiile de la care s-a pornit și, mai ales, să ducă peste tot în lume lumina speranței pe care o poartă în suflet!

Pentru cititorii site-ului „Salut, Sighet!” voi face o scurtă trecere în revistă a principalelor activtăți ale grupului „Speranța”: întâlniri spirituale săptămânale, animație în casele de tip familial, colaborarea cu diferite asociații/instituții din domeniul social, organizarea ”Sărbătorii Voluntariatului”, organizarea taberelor de vară de la Sighet, Piatra, Giulești și, anul acesta, cea de la Poienile de sub Munte precum și implicarea în diferite acțiuni cu tematică socială sau spirituală.

Îi așteptăm cu drag pe toți cei interesați să ne cunoască și să se alăture grupului! Sediul organizației „Frați Minori Capucini” este pe strada Al. Ivasiuc nr, 19,”Oratoriul Sfântul Francisc”.

Autor, Camelia PESEK

oferta-wise

2 Comentarii

Click aici pentru a comenta

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  • Respect!
    Cand pronunti cuvantul”voluntar”iti inspira respect!Pe vremuri,ca si astazi,cand esti voluntar,faci ceva util societatii in care traiesti,faci ceva util pentru semenii tai,nu din constrangere,ci din convingere ca,este nevoie de aportul tau!
    La inceputul anilor 90 munca de voluntariat la noi nu era cunoscuta sau se confunda cu luarea „cu japca” pe marile santiere nationale,unde tinerii mergeau de voie,de nevoie,obligati sau voluntar,prin patriotism sau obligativitate,sa construiasca”marile realizari ale construirii socialismului”!Dupa „revolutie” conceptul de voluntariat s-a schimbat,l-am imprumutat si invatat de la „minti luminate” din alte meleaguri,care ne-au dorit binele,fara a venii cu ganduri de imbogatire!Astazi ,peste tot vezi voluntari,mai ales in viata sociala,sprijinind,dezinteresat pe acei care au nevoie de ajutor,de-o vorba buna,de-o bucatica de paine,sau chiar mai mult,de-un adapost!Grupul „Speranta” este o asociatie care inspira respect si recunostinta,care s-a implicat si se implica in viata cotidiana,de la care ceilanti tineri,necuprinsi,au ce invata!In primul rand respectul fata de om,indiferent din ce categorie sociala face parte si care de multe ori,cauta un refugiu psihologic sau ajutor material sau spiritualÎl gaseste la grupul Speranta,grup care vine in sprijinul tuturor,grup „cladit pe baza de inima si suflet”,care de-a lungul a paisprezece ani a,adus multa alinare,mult zambet si voie buna,intorcand la viata multi” rataciti” pe cararile disperarii!
    Trebuie sa-i multumim grupului,trebuie sa-i felicitam pe tinerii care-l formeaza,deasemeni respect si multa multumire,celor care au contribuit si contribuie la existenta lui!Majoritatea dintre noi nu cunoastem binefacerile facute de acest grup,ce-au facut in folosul nostru dar suntem siguri ca nu au stat degeaba,ca munca si activitatea lor s-a simtit,pozitiv,asupra noastra,telul lui este sa faca bine,sa dea o mana de ajutor,indiferent daca este vorba de spiritualitate sau sprijin material!
    Multe multumiri,cuvantul „voluntariat”imi inspira respect si vi-l ofer!Aveti toata consideratia noastra,iar la ceas aniversar va dorim multa sanatate si fericire!

oferta-wise