Actualitate ONG

„Speranța” în izolare (autor, Monica Bud)

image_printPrinteaza
Monica Bud

Putem să acceptăm aceste dezamăgiri temporare, dar nu trebuie să ne pierdem niciodată speranța.
Răul devine deseori știre, dar există un adevărat ocean de bine în omenirePapa Francisc

Adevărata dăruire înseamnă o revărsare a iubirii tale. Atunci când dăruieşti în acest fel, nu simţi că eşti sleit de puteri. De fapt, te simţi energizat, pentru că iubirea pe care o dărui se întoarce la tine, prin recunoştinţa oamenilor pe care i-ai atins. Nu face greşeala de a crede că nu ai nici un dar de făcut. Fiecare dintre noi are ceva de dăruit.

Sigur ați mai auzit ca Speranța trăiește la Sighet, sigur ne-am mai lăudat cu asta! O scurtă recapitulare. Grupul Speranța a luat naștere aici, la Sighet, acum 16 ani, suntem un grup de tineri al cărui obiectiv este voluntariatul. Mulți dintre noi am crescut odată cu acest grup, iar obiceiurile practicate ne-au devenit stil de viață, ne-au format și direcționat spre așa numitul viitor.

Deși suntem constrânși de situație, acceptăm cu greu restricțiile, dar încercăm să rămânem uniți. Dacă acum două luni eram uniți „face to face”, astăzi suntem uniți online. Ziua Internațională a Dorului, nu a făcut altceva decât să ne facă să ne fie și mai dor de activitățile noastre, de timpul petrecut împreună. Ne este greu, dar mai mult ne este dor. Ne e dor să ne întâlnim cu toții în curtea Oratoriului, să ne unim în voluntariat, activități recreative și educaționale, să ne unim în rugăciune. Ne e dor de activitățile organizate cu copiii de la casele de tip familial, de zâmbete, îmbrățișari. Dintre activitățile noastre mai amintim: Sărbătoarea Voluntariatului – anul acesta trebuia să sărbătorim a 11-a ediție, în care promovăm voluntariatul și activitățile noastre ca grup. Eveniment care se desfășura în Parcul Grădina Morii. Anul acesta va trebui să spunem „pas”… Tabăra de vară – în fiecare vară organizam un campus așa cum îl numim noi, timp de 6 săptămâni, care include activități educaționale, cursuri de limba italiană și limba engleză, ateliere de lucru manual, tombolă, cineforum, teatru și dans, jocuri, cateheză… anul acesta… pas. Câteodată spuneam „hai, încă o săptămână de tabără și gata!” – asta era cu dublu înțeles. Eram și obosiți, dar și triști… acum suntem doar triști, pentru că trebuie să renunțăm la ceea ce iubim.

Partea frumoasă e că suntem uniți, și întâlnirile noastre au loc în mediul online, în fiecare duminică ne întâlnim pe Zoom, facem schimb de păreri, ne aducem aminte de vremurile frumoase, și planificăm următoarele ieșiri pe munte…

Suntem o mare familie, și ceea ce ne leagă e dăruirea și iubirea. Suntem învățați să trăim în fraternitate.

Motto-ul nostru este:
Suntem un grup și Speranța ne numim
Vrem Pace în lume și cu toții frați să fim

Monica BUD

oferta-wise

2 Comentarii

Click aici pentru a comenta

Adresa ta de email nu va fi publicată.

  • Foarte frumos si regenerativ isi incepe articolul, Monica Bud, cu un citat crestin, spiritual: „Raul devine deseori stire, dar exista un adevarat ocean de bine in omenire” (Papa Francisc). In starile de libertate, asa cum este ea stabilita, permisa si practicata in lume, cele doua atribute legate de viata, de bine si de rau, sunt intr-o evolutie si lupta continua. In citatul exprimat de Preasfintia Sa, Papa Francisc are o exprimare, in favoare binelui, precumpanitoare, fata de aceea pentru rau, comparand raul, ca o simpla „stire”, iar „binele”, ca un ocean, un urias. Pentru ca raul inunda in exprimari, pentru ca aceea stire se rostolgoleste mereu pe multimi de pagini, multimi de reviste provocatoare, in multiple reclame, direct sau online, pe multiple retele de socializare, deteminand aceea „Mare Moarta”, „Rosie”, sau mai stiu eu cate mari si multe moarte sunt, prezente in exprimari, pentru ca raul ucide binele, il face mort.
    Evident ca aceasta stare de izolare, nu blocheaza lupta, ea nu este „moarta”, ci se manifesta printr-o alta exprimare, care este si ea de mare importanta, semnificatie, nu se opreste si rezultatele finale pot fi determinante, intr-un fel sau altul, speram inspre bine.
    De aceea, enitatile ca „Speranta”, „Sarbatoare Voluntariatului”, „Tabara de Vara”, „Ziua Internationala a Dorului” si cate or mai fi, care s-au practicat cu succes ani de-arandul, de catre multime de tineri, si care deveneau „rauri spre acel ocean al binelui”, nu sunt oprite, blocate acuma, ci, dimpotriva, pot avea si au o larga manifetare, in plinatatea lor, altfel exprimate acuma, cu sarguinta, asa cum atat de bine subliniaza autoarea articolului. Toate aceste manifestari online produc, in starea prezenta, optimism, solidaritate, sprijin psihic si sunt chiar mai mult necesare ca alta data, trebuind sa suplineasca si prezenta directa, prin acest minunat mijloc, care si el poate fi utilizat si spre bine si spre rau. Este o datorie de a desvolta binele, de a nu-l lasa singur si a imputina raul manipulant si pe aceasta cale, prin iubire, dor si dragoste crestina, asa cum se evidentiaza atat de frumos in prezenta expunere, care se pot si se desvota in orice situatie. Multe felicitatri pentru indemnurile si chemarea la comuniune pentru viata, pentru frumusetea ei, materiala si spirituala. Cu pretuire, Gh. Barcan.

    • Va multumesc frumos pentru cuvinte, domnule Barcan. Si mai ales sa observ, ca imi sunt citite articolele!! Multa sanatate si numai bine!! Va salut.

oferta-wise