Actualitate Social Știri

Suflete bune la Liceul Tehnologic Forestier din Sighetu-Marmației

image_printPrinteaza

„Moșul” a ajuns devreme anul acesta la Liceul Tehnologic Forestier din Sighetu-Marmației (director – prof. Mariana Ștețca, director adjunct – prof. Maria Roman). Le-a adus în această primăvară (în luna mai) o „casă” nouă, după derularea unui proiect generos (4,5 milioane euro), prin implementarea căruia a rezultat un campus ultra modern, reabilitarea liceului aducând o transformare spectaculoasă a imaginii instituției.

Și pentru că este cu gândul și la cei mai puțin favorizați de prea-solicitatul Moș, Liceul Tehnologic Forestier a organizat în data de 16 decembrie 2016, a VI- a ediție a evenimentului caritabil ”Suflet bun, dăruiește de Crăciun”. Elevii liceului, mărinimoși dar și frumoși (mai ales la suflet!), au confecționat atractive ornamente pentru Crăciun organizând o expoziție cu vânzare, fondurile colectate urmând a fi transformate în…daruri.

Programul zilei de 16 decembrie – oferit cu dărnicie unui public foarte numeros – a debutat, (după intervenția concisă a directoarei Liceului, prof. Mariana Ștețca) cu „Grupul de colindători” al Liceului Tehnologic Forestier, care a introdus auditoriul în spiritul sărbătorilor de iarnă prin binecunoscute colinde din repertoriul internațional, interpretate în limbile engleză și franceză.

După „încălzirea” atmosferei, a intrat în scenă ansamblul folcloric ”Flori de Maramureș” (instructor prof. Ștefan Sas), adresându-se sighetenilor – spectatori ca de la suflet la suflet de ”moroșan”, printr-un minunat grupaj de colinde, scos din „traista” obiceiurilor de iarnă specifice zonei noastre.

„Prin bunăvoința și mărinimia celor de la S.C. SIGSTRAT S.A., S.C. PLIMOB S.A., S.C. COMERPAN S.R.L., S.C. ORIZONT S.R.L., PRIMĂRIA SIGHET, Farmacia – IDM CONSULTING (Mariș) și, nu în ultimul rând, a elevilor și a dascălilor Liceului Tehnologic Forestier, a Ansamblului folcloric ”Flori de Maramureș”, (cei care au colindat pe la societățile – instituțiile din oraș), s-a reușit colectarea de fonduri suficiente, cu ajutorul cărora vor fi cumpărate cadouri copiilor de la Casa de tip familial de pe strada Cloșca, Sighetu Marmației” a precizat prof. Maria Roman (director adjunct).

Implicarea celor 42 de elevi din ansamblul „Flori de Maramureș” – care au făcut cunoscut numele liceului la numeroasele competiții la care au participat – la acțiunea ”Suflet bun, dăruiește de Crăciun”, a marcat o contribuție semnificativă și la menținerea vie, cu pasiune și dăruire, a obiceiurilor și tradițiilor maramureșene.

Alături de ceilalți sponsori, mai trebuie menționat aportul companiei Kaufland, care a contribuit cu 15.000 de euro la dotarea cu aparatură, scaune și mese a sălii multimedia din Liceul Tehnologic Forestier.

Darurile Moșului urmează a fi distribuite cu generozitate de către o instituție de învățământ modernă, ce se gândește și la cei mai puțini norocoși din comunitatea de care aparține.

Dăruind din suflet, ne dăruim pe noi înșine, cu sinceritate!

Autor, Ion Mariș

oferta-wise

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

oferta-wise