Actualitate Știri

Suflet bun, dăruiește (și) de Crăciun!

image_printPrinteaza

Elevii de la Liceul Tehnologic Forestier din Sighetu-Marmației (director – prof. Mariana Ștețca, director adjunct – prof. Maria Roman) au pornit dimineața devreme în ziua de 13 decembrie 2017 să colinde prin instituțiile din Sighet. Au colindat… colindând pentru al șaptelea an consecutiv în cadrul evenimentului caritabil ”Suflet bun, dăruiește de Crăciun” , cu speranța că vor aduna suficienți bani pentru a o ajuta pe colega lor, Georgiana (rănită în urmă cu câteva săptămâni într-un accident de mașină) dar și pe copiii de la o casă de tip familial din Sighet. O parte dintre elevi (să tot fi fost vreo… 20 – 25?!) au umblat prin oraș cu colindul iar o altă parte au confecționat frumoase ornamente ce ne-au fost prezentate și apoi vândute pentru același scop nobil în expoziția de la liceu, din aceeiași zi.

După ce și-au finalizat „itinerarul” prin urbea noastră, ne-am întîlnit toți, elevi și invitați (inclusiv primarul municipiului nostru, dl. Horia Scubli), la frumosul lor liceu, în sala multimedia, unde în fața unui public pro-activ – au continuat colindele tradiționale dar și cele din repertoriul internațional, interpretate în limbile engleză și franceză.

Colindătorii de bază – atât prin oraș cât și la liceu – au aparținut de fapt ansamblului folcloric ”Flori de Maramureș” (instructor prof. Ștefan Sas) de la Lic. Tehnologic Forestier care, așa cum cere datina, ne-au luat un pic și la… joc.

La finalul zilei, trăistuța lui Moș Crăciun a fost plină cu… 5000 de lei, ce au fost direcționați – o parte – spre Georgiana iar o altă parte s-au transformat în dulciuri și îmbrăcăminte, cadouri pentru copiii de la o casă de tip familial. Indiscutabil, elevii și profesorii de la Liceul Tehnologic Forestier din Sighet știu să aducă zâmbetul în sufletul și-n casa celor ce apreciază colindul sincer, oferit cu drag.

Bine ar fi să încercăm – și să reușim – să ne-amintim de cei în suferință nu doar în pragul sărbătorilor. Așa să ne-ajute… (și) Moș Crăciun!

Autor, Ion Mariș

oferta-wise

1 Comentariu

Click aici pentru a comenta

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  • Daruri!
    Copii cu suflet de Mos Craciun, copii care au fost educati sa daruiasca pentru a fi fericiti! Cei mari, cu dare de mana ar putea sa le ia exemplul si sa se transforme-n colindatori, sa umple traistutele pentru ca si altii sa simta Craciunul! Nu pentru prima data citesc despre elevii de la Liceul Forestier, citesc si sunt surprins de caracterul lor caritabil, de nobletea sufletului, de cum sunt educati de catre colectivul de cadre didactice, de cum vad directorii sa organizeze cadrul adecvat pentru ca acest colectiv, profesori-elevi, sa-si petreaca timpul liber in mod activ pentru scopuri nobile cat si pentru propria lor multumire sufleteasca! Cinste lor, nu se stie niciodata cand poate si ei vor avea nevoie de sprijinul colegilor, care, fiind educati pentru „a ajuta”, le vor da acel ajutor, spre bucuria tuturor! Un liceu, de data aceasta, plin cu Mosi Craciun, un liceu cu suflete mari, unde cele doua directoare stiu ce inseamna sa „ajuti” si de aceea coordoneaza activitatea elevilor spre activitati cultural-educative, benefice in pregatirea lor pentru viata! Felicitari si sunt sigur ca si Mos Craciun nu va uita de colectivul de la Liceul Forestier, liceu care, din ce in ce mai mult, incepe sa se afirme in plan educativ, social si cultural! Va doresc numai fericire, sarbatori cu daruri multe sub brazii frumos impodobiti, un Mos Craciun care sa va aduca sanatate si multe bucurii!

oferta-wise